Start med at opløse gær i det kolde vandog rør derefter olivenolie, sukker og salt i. Bollerne er semi-grove og fyldt med blandt andet fuldkornsmel, havregryn og kerner
Rør hvedemel og resten af ingredienserne i med en grydeske. Sæt bollerne på pladen med to spiseskeer. Vandoggær kommes i en stor skål, oggæren røres ud i vandet
Kærnemælk, 4 dl vand, hvedeklid, havreklid og grahamsmel blandes sammen, herefter skal blandingen hvile 1 1/2 time ved stue temperatur. 3 dl vand, gær, salt og sukker røres sammen, herefter tilsættes blandingen fra tidligere, og der tilsættes hvedemel efter behov. Del dejen op i 33 portioner, og form det til boller. 1 g fedt 3 dl kærnemælk. 7 dl vand. 1 pk gær
Disse kan simpelthen ikke ældes med de bare næver. Haslund L vand. Så blev det weekend, og jeg havde i formiddags besøg af nogle dejlige piger til brunch
Tag dejen op med en spiseske og sæt dem på en bageplade med bagepapir, pensl medvand. Dæk skålen med vitawrap eller en overskåret frostpose og et rent viskestykke og sæt skålen i køleskabet
Start med at røre gær ud i det lunkne vandog bland yoghurt, salt, sukker, kanel og havregryn i. Nogle vil måske sige, at disse æblebollermed kanel hører sig mest til om efteråret, når æbletræerne bugner med den lækre frugt, men jeg kan nu sagtens spise dem hele året rundt
Koldhævede boller – genialt, hvis man har inviteret gæster til brunch eller gerne vil spise nybagte boller til morgenmad i ny og næ uden at skulle alt for tidligt op og stå med dej på fingrene