Boller med vand og gær uden mælk opskrifter

Koldhævede boller – nemme og æltefrie

Koldhævede boller – nemme og æltefrie

Start med at opløse gær i det kolde vandog rør derefter olivenolie, sukker og salt i. Bollerne er semi-grove og fyldt med blandt andet fuldkornsmel, havregryn og kerner
Min bedstemors boller

Min bedstemors boller

Dagens projekt har været en portion boller til fryseren, ogdermed var dette projekt i den sundere ende af skalaen
Koldhævede boller

Koldhævede boller

Rør hvedemel og resten af ingredienserne i med en grydeske. Sæt bollerne på pladen med to spiseskeer. Vandoggær kommes i en stor skål, oggæren røres ud i vandet
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Lagkagehusets Chokorug (er i det hele taget tosset med Lagkagehuset og deres. Jeg er helt tosset med. Hæld vand i en skål og opløs
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Pensl bollernemed æg og bag dem. Rør gæren ud i det lunkne vand. Nu hvor jeg er i gang, kommer her et indlæg mere – teboller fra bogen
Hjemmebagte boller med hytteost

Hjemmebagte boller med hytteost

Opløs gæret i vandetog bland resten af ingredienserne i. Det er ikke sidste gang jeg bager disse luftige og lækre boller
Koldhævede boller med ruggryn

Koldhævede boller med ruggryn

Vandoggær kommes i en stor skål oggæren røres ud i vandet. Tag dejen op med en spiseske og sæt dem på en bageplade med bagepapir, pensl medvand
Sunde og lækre boller der smager

Sunde og lækre boller der smager

Kærnemælk, 4 dl vand, hvedeklid, havreklid og grahamsmel blandes sammen, herefter skal blandingen hvile 1 1/2 time ved stue temperatur. 3 dl vand, gær, salt og sukker røres sammen, herefter tilsættes blandingen fra tidligere, og der tilsættes hvedemel efter behov. Del dejen op i 33 portioner, og form det til boller. 1 g fedt 3 dl kærnemælk. 7 dl vand. 1 pk gær
Luftige sprøde boller

Luftige sprøde boller

Disse kan simpelthen ikke ældes med de bare næver. Haslund L vand. Så blev det weekend, og jeg havde i formiddags besøg af nogle dejlige piger til brunch

Glutenfri boller

Jeg bruger dem til madpakkesandwiches, selvom de kan være lidt svære at arbejde medog få til at hænge sammen
SuperGrove Chokolade"hak"boller

SuperGrove Chokolade"hak"boller

Lad dejen stå og hvile i en times tid, lunt med et hviskestykke over. Smulder gæret i vandetog rør til det er opløst
Koldhævede boller

Koldhævede boller

Tag dejen op med en spiseske og sæt dem på en bageplade med bagepapir, pensl medvand. Dæk skålen med vitawrap eller en overskåret frostpose og et rent viskestykke og sæt skålen i køleskabet
Boller med chiafrø

Boller med chiafrø

Da chiafrø suger vand til sig kan dejen godt være rart våd og jeg plejer derfor at røre dejen med en ske i en skål
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Jeg lærte at ælte dejen rigtigt (både medoguden maskine) og ikke mindst at lave glutenprøve på dejen inden den skal hæve
Koldhævede boller med æble og kanel

Koldhævede boller med æble og kanel

Start med at røre gær ud i det lunkne vandog bland yoghurt, salt, sukker, kanel og havregryn i. Nogle vil måske sige, at disse æblebollermed kanel hører sig mest til om efteråret, når æbletræerne bugner med den lækre frugt, men jeg kan nu sagtens spise dem hele året rundt
Koldhævede boller

Koldhævede boller

Koldhævede boller – genialt, hvis man har inviteret gæster til brunch eller gerne vil spise nybagte boller til morgenmad i ny oguden at skulle alt for tidligt op og stå med dej på fingrene