Brød af finax mel opskrifter

Hurtige glutenfrie boller

Hurtige glutenfrie boller

Jeg har haft held med at tilsætte hakkede nødder til Fiberbrødsmix, det giver lækre nøddeboller. Finax laver også en Fiberbrødsmix og en surdejsmix
Bananbrød med kokos og chokolade

Bananbrød med kokos og chokolade

Dette bananbrød, som nok i virkeligheden mere er en kage, er en variation af min tidligere opskrift på bananbrød
Glutenfri grydebrød med valnødder

Glutenfri grydebrød med valnødder

Vej Rød Finaxmelaf og tilsæt dette i skålen. Afkøl på en rist og skær først brødet ud når det er afkølet eller er det svært at skære ud
Glutenfri grydebrød med majsmel

Glutenfri grydebrød med majsmel

Vej Rød Finaxmelaf og tilsæt dette i skålen. Fredag aften lavede jeg en dej til brødet igen. Meget af weekenden blev brugt i køkkenet
Groft Kernebrød

Groft Kernebrød

Jeg bruger surdej i brødet til at give den karakteristiske saftighed og lette surhed og ellers bruger jeg groft emmermel, som dog kan erstattes med almindelig fuldkornshvedemel
Spinat- og hvidløgsflütes...

Spinat- og hvidløgsflütes...

Og vi spiser også mere brød til grillmaden end kartofler, ris og pasta. Noget afhvedemelet kan sagtens skiftes ud med noget groft mel
Lidt om glutenfrit mel

Lidt om glutenfrit mel

Til gærdej er min helt klare favorit, Orange Finax, den giver et brød der minder utrolig meget om almindelig gærdej i smag og udseende

ET FLADT BRØD

De kan sagtens laves glutenfri, hvis du bare køber en glutenfri brødmix fra fx Finax. – Det gjorde jeg, og brødene hævede som om, jeg brugte helt almindeligt mel
Glutenfrie grovboller

Glutenfrie grovboller

Glutenfrit brød holder sig bedste friskt hvis det kommer i fryseren og så bliver taget op når det skal spises
Koldthævede, grove skagenslapper

Koldthævede, grove skagenslapper

Disse brød er suveræne på morgenbordet og den gode, grove smag er fantastisk med en skive ost. Bollerne her er også et resultat af en sjat durumkerner (dem fra finax), en slump maltmel og små poser med forskellige kernerester
Grydebrød, glutenfrit

Grydebrød, glutenfrit

Tilsæt gradvist resten afmelet mens du kontrollerer at dejen ikke bliver for fast, for så vil den ikke hæve ordentligt, og du vil ikke få den ciabattaagtige struktur i brødet
Franskbrød, glutenfrit

Franskbrød, glutenfrit

Form hver del til et aflangtbrød i bagepladens længde og rids brødene. Melsorterne, olie, margarine, sukker, æggene og salt tilsættes
Hveder, glutenfrie

Hveder, glutenfrie

Jeg tror aldrig jeg har fået noget brød, der minder så meget om almindeligt glutenholdigt brød. Bollerne trilles i hænderne til høje boller og stilles med lille afstand i en lille bradepande ca