Brød bagt af speltmel opskrifter

kernerigt brød på ingen tid!

kernerigt brød på ingen tid!

Brødet er bagt ved ca. Selve brødet er super nemt, men det SKAL dog køle af, da dejen sætter sig. PIZZA af grønsager (LCHF)
Våd surdej til lyst brød

Våd surdej til lyst brød

En surdej skal boble og se lidt klam ud og dufte af øl, øllebrød eller eddike-agtigt. Af Tine Bundgaard,
surdejshævet speltbrød bagt på bagesten

surdejshævet speltbrød bagt på bagesten

Når du bruger af din surdej blandes den op på ny med resten af den eksisterende surdej. Hæld dejen ud på et mel dækket bord og tilpas formen til franskbrøds størrelse, undgå at vende den for meget
Grove boller i dampovn

Grove boller i dampovn

Jeg har været meget spændt på at afprøve den med damp og på om mit brød og mine boller ville blive bedre
Sandwichboller med chiafrø

Sandwichboller med chiafrø

Frøene giver et godt bid i brødet, selvom de ikke rigtigt smager af noget som helst. Alligevel fik jeg lyst til at prøve de små birkeslignende frø, da jeg så dem i Rema, og de er slet ikke så ringe endda i brød
Kærnemælksbrød

Kærnemælksbrød

Tag det ud af ovnen og bank både på bunden og toppen afbrødet. Opskrift leveret af. Tilsæt dernæst fuldkorns speltmel og hvedemel og bland det grundigt sammen
Grove speltbrød

Grove speltbrød

Når brødene er færdigbagte stilles de til afkøling på en bagerist, hvorefter de brækkes over i de dybe snit, som blev lavet inden bagningen

Lagkagehusets speltbrød

Siden jeg havde fornøjelsen af at møde bager Ole Kristoffersen fra Lagkagehuset (og ved den lejlighed få flere af bageriets bedste opskrifter til en artikel til Boligliv) har jeg adskillige gange bagt dette sprøde speltbrød
Sprøde baguettes

Sprøde baguettes

Nu former du et flute ved at rulle den klistrede dej i melet, således at melet får dejen til at slippe dine hænder (det giver også brødet et rustikt udseende, når det er bagt)
Verdens bedste speltboller

Verdens bedste speltboller

Nej, for som vi alle ved, er det en dyr, men luksuriøs fornøjelse – som jeg forestiller mig er helt fantastisk, når jeg ælter mine fingre til ukendelighed i en pizzadej – hvorfor vi ikke får pizza så ofte… Eller lækkert brød, som kræver en stærk bagers gode armkræfter
Grill boller

Grill boller

Bag brødet på grillen og udnyt grillens varme optimalt. Rør gæren ud i lidt af vandet og hæld resten af vandet, olie, æg, sesam salt og sukker i

Langtidshævet speltbrød

Dog har speltmelet en anden smag og en lidt anden bageegenskab, som gør det spændende at prøve af i sit bagværk
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

På grund af gulerødderne holder det fugtigheden ok, men ligesom andre hurtighævende brød skal det spises ret hurtigt efter det er bagt, hvis det ikke skal blive for tørt

Koldhævede speltboller

Koldhævning er blevet en af mine rigtig nære venner, jeg elsker simpelthen den lette måde, at lave skønne boller og brød

Veganske pølsehorn!

Jeg er en af dem der ikke synes at pølsehorn behøver smage af andet end pølse og brød. 60 gram speltmel. Læg pølsehornene på en plade med bagepapir, og bag dem i midten af ovnen på 200 grader i ca. 60 gram speltmel
Surdejsboller - glutenfrie

Surdejsboller - glutenfrie

Stik en strikkepind i brødet for at se om det er bagt. interesserede, som gerne vil prøve at lave vikingefladbrød på vikingemanér