Det giver brødet en dybde og smag som skiller sig ud fra andre brød, som kun er bagt på gær. Jeg smider alverden ting i mit brød, smagsmæssigt og struktur-mæssigt skal jeg SE hvordan det fungere, jeg kan ikke nøjes med at få "fordi jeg siger det" - fra nogen
Tag derefter gryden af varmen og lad smørret smelte sammen med havregrøden. Kom melet i lidt efter lidt, med en rørmaskine (jeg brugte dejkroge) - dejen skal være lidt klistrende når alt melet er blandet i
Jeg elsker friskbagte lune boller (hvem gør ikke det. Så får de en halv med i madpakken og en halv med i hånden i bilen – med smeltet smør, for de er stadig lune
Har eksempelvis allerede bagtSpeltbrød og Speltboller og Spelt chokoladeboller. -) Det at bage sit eget brød er ikke hverdag for særligt mange, så der ser man igen en stor forskel til Danmark
Grovbrødmed surdej, Tidsforbrug. Start med at blande vand, gær, salt og surdej. Hæld havregryn eller spelt flager ud over brødets overflade og bag dernæst brødet ca
Jeg elsker brød og boller, der er fyldt med lækre ting. De let bitre nødder er nemlig virkelig gode i brød og boller og giver et dejligt bid til bollerne
Jeg startede med at sætte brødet til hævning. Når jeg så skriver, at speltmelet har en lidt anden bageegenskab, så er det fordi du skal være opmærksom på tre ting når du bager medspeltmel
Jeg har overraskende nok, ikke gjort mig så meget i at bage medspeltmel (endnu ) – dog har jeg læst mig frem til, at fuldkornsspeltmel er optimalt til koldhævning, da det resulterer i mere smag til brødet
Jeg spiser dagligt rugbrød, groft brød og masser af fiberholdige grøntsager. FODMAP er en diæt udviklet i Australien, som har til formål at mindske gener i forbindelse med irriteret tyktarm
Det er et brød der er lavet på vårrug, svedjerug, spelt, kerner og revet gulerød. Denne her opskrift er på et dejligt groft brødmed masser af smag og gode fibre