Rør mel i, det skalikkeæltes, men al mel skal fugtes. Det skal hverken rulles eller æltes. Man kan sagtens komme kerner eller andre typer mel i brødet - durum og grahamsmel er populært herhjemme, hvis det skal gøres lidt grovere
I får derfor opskriften (dog omregnet til danske mål) lige her, for selvom man ikke har lige nøjagtig disse forme, så kan opskriften jo snildt bruges til andre brødforme også
At lave brød i hævekurv er en nem måde at bage på fordi derikkeskal formes boller eller lignende og med en langtidshævning i køleskabet vippes det blot over på en bageplade eller bagesten og bages i ovnen
Meget forsigtig uden næsten at røre dejen med hænderne, kommer du brødet over på et stykke bagepapir på en bageplade og trækker bagepapiret med dejen ind på den brandvarme bagesten – pas på du ikkebrænder dig
Ikke mindst fordi det er smadder flot at se på, men også fordi dommerne Mette Blomsterberg og Jan Friis Mikkelsen komplimenterede brødet for dets gode krumme og sprødhed
Derfor har jeg tilført en masse kardemomme og et drys kanel i disse kanelsnegle. Når jeg tidligere har bagt kanelsnegle, har jeg altid sørget for at de ikke stod for tætte, men jeg synes at når de bages på denne måde, hvor det er meningen at de skal vokse sammen, lige bliver en tand bedre
Vi kan godt lide lidt grove boller, og når først man har vænnet sig til processen, med at lave dejen dagen i forvejen, er det super simpelt at lave koldhævet bagværk ala verdens nemmeste brød, hvor derikkeskalæltes men blot røres sammen og ventes