Brødetbliver lavet i en gryde – altså bagt i en gryde – og det kan bages i ovnen eller på grillen. Bland mel, kerner og salt, og rør dejen sammen med en grydeske eller ved langsom hastighedirøremaskinen med en ”spade”
Når dejen er hævetfærdig vendes den over i den varme gryde. Hvis de ved at dingryde fx er ½ timer om at blive varm så kan du bare sætte grydenind fra starten og lade det hele stå i ½ timertil ovnen + ½ timetilgryden
Læg den forsigtigt over i et fad smurt med olivenolie og lad hævei ca. Hele konceptet med denne opskrift er, at man bager brødeti en lukket støbejernsgrydei ovnen ved høj varme
Form så til et brød, uden dog at slå dejen helt ned. Når gryden er helt varm, og dejen er så hævet, at den ikkespringertilbage, når man stikker en fingeri den, skal man tippe dejen forsigtigt over igryden
At bage et brødi en gryde er spændende og så får man faktisk et rigtig godt brød ud af det. Skorpen bliverdejlig sprød og så syntes jeg også brødet får en bedre krumme, prøv det, hvad er det værste der kan ske
Læg den forsigtigt over i et fad smurt med olivenolie og lad hævei ca. Hele konceptet med denne opskrift er, at man bager brødeti en lukket støbejernsgrydei ovnen ved høj varme
friskhakkede purløg tilsættes, når ‘osten’ røres igryden. Dejen hæverikke så meget. Der var mange, som spurgte efter opskriften på brødet og på den mælkefri smelteost