Her fået I opskriften på et lækkert koldhævet brød lavet med øl, surdej og ølandshvede. Som I nok allerede har fundet ud af elsker vi at bage vores eget brød herhjemme
Herefter tilsættes ølandshvedemel indtil dejen får en konsistens, så den kan æltes med fingrene. Tilsæt kerner og fuldkorns ølandshvedemel lidt efter lidt
Et ravbrød kunne være lidt ligesom nogle whiskey’er og sågar snaps, som lagrer med rav. Første gang i gryde med låg, dernæst i gryde uden låg og til sidst fritstående
Det er nogle dejligt kraftige næsten rugbrødsagtige surdejsboller med en mørk dybde i smagen som kommer fra den mørke øl og malten, som samtidig også har en sødme så man næsten tænker lidt på kage
Grovbrødmed surdej, Tidsforbrug. Start med at blande vand, gær, salt og surdej. Specielt hvis der anvendes ølandshvedemel skal den nemlig æltes lidt mere end almindelig hvedemel
Endelig blev min nylavede surdej færdig, klar til brug og den første portion blev brugt til brød. Det er en lidt længere process at bage med surdej, end det jeg plejer, og da jeg havde ret meget surdej, satte jeg en dej mere igang
Skorpen er måske blevet lidt kedelig, men stænk med lidt vand og så en tur i ovnen/på brødristeren og de er stadig en fornøjelse at spise – og ikke blot en sur pligt
Vi har endelig givet os i kast med at bage surdejsbrød, og nu kan vi slet ikke stoppe igen. Når dejen er glat og elastisk smøres en skål med olie, som dejen hældes over i
Indlægget Nemt formbrødmed købt surdej blev vist første gang den Annemette Voss. Her får du lige opskriften på et fuldstændigt fantastisk formbrød, som jeg har bagt til påskefrokost