Brød med ølandshvedemel opskrifter

Lækkert koldhævet brød med øl og surdej

Lækkert koldhævet brød med øl og surdej

Her fået I opskriften på et lækkert koldhævet brød lavet med øl, surdej og ølandshvede. Som I nok allerede har fundet ud af elsker vi at bage vores eget brød herhjemme
Grove boller i dampovn

Grove boller i dampovn

Jeg har været meget spændt på at afprøve den med damp og på om mit brød og mine boller ville blive bedre
Luksus boller med ølandshvede

Luksus boller med ølandshvede

Herefter tilsættes ølandshvedemel indtil dejen får en konsistens, så den kan æltes med fingrene. Tilsæt kerner og fuldkorns ølandshvedemel lidt efter lidt
Ravbrød

Ravbrød

Et ravbrød kunne være lidt ligesom nogle whiskey’er og sågar snaps, som lagrer med rav. Første gang i gryde med låg, dernæst i gryde uden låg og til sidst fritstående
Varme Vinterboller

Varme Vinterboller

Det er nogle dejligt kraftige næsten rugbrødsagtige surdejsboller med en mørk dybde i smagen som kommer fra den mørke øl og malten, som samtidig også har en sødme så man næsten tænker lidt på kage
Fladbrød med Kebabspyd

Fladbrød med Kebabspyd

Tilsæt ølandshvedemelet, og herefter hvedemelet lidt af gangen indtil dejen her den rette konsistens
Grovbrød

Grovbrød

Grovbrødmed surdej, Tidsforbrug. Start med at blande vand, gær, salt og surdej. Specielt hvis der anvendes ølandshvedemel skal den nemlig æltes lidt mere end almindelig hvedemel
Morgenfrueboller

Morgenfrueboller

Endelig blev min nylavede surdej færdig, klar til brug og den første portion blev brugt til brød. Det er en lidt længere process at bage med surdej, end det jeg plejer, og da jeg havde ret meget surdej, satte jeg en dej mere igang
Ølandshvedeboller med surdej

Ølandshvedeboller med surdej

Skorpen er måske blevet lidt kedelig, men stænk med lidt vand og så en tur i ovnen/på brødristeren og de er stadig en fornøjelse at spise – og ikke blot en sur pligt
Ølandshvedebrød på røremaskine

Ølandshvedebrød på røremaskine

Jeg laver den dog selv med ølandshvede og røremaskine, som uden tvivl får et andet resultat, end et brød uden disse ting vil få
Koldhævet ølandspandebrød

Koldhævet ølandspandebrød

De små brød pensles med ganske lidt olie på¨den ene siden og lægges på stegepanden med den side nedad
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Med denne metode vil enzymerne i melet nedbryde stivelse og proteiner til sukker og gluten, og man vil få et godt, saftigt brød
Luftigt og lækkert surdejsbrød

Luftigt og lækkert surdejsbrød

Vi har endelig givet os i kast med at bage surdejsbrød, og nu kan vi slet ikke stoppe igen. Når dejen er glat og elastisk smøres en skål med olie, som dejen hældes over i
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Blandt de ting vi bagte var dette Ølandshvedebrød. Med røremaskine. Brødet skal være ret mørkt i overfladen
Nemt formbrød med købt surdej

Nemt formbrød med købt surdej

Indlægget Nemt formbrødmed købt surdej blev vist første gang den Annemette Voss. Her får du lige opskriften på et fuldstændigt fantastisk formbrød, som jeg har bagt til påskefrokost
Byg og Hirsebrød

Byg og Hirsebrød

Surdejsbrødmed bygog hirse, Tidsforbrug. Start med at blande vand, salt, gær og surdej og tilsæt dernæst hirseflagerne