Det er lækkert og mørkt, og har en skøn dyb smag fra maltmelet og en lækker sprød skorpe. Her fået I opskriften på et lækkert koldhævet brød lavet medøl, surdej og ølandshvede
Det er nogle dejligt kraftige næsten rugbrødsagtige surdejsboller med en mørk dybde i smagen som kommer fra den mørke øl og malten, som samtidig også har en sødme så man næsten tænker lidt på kage
og godt nok elsker jeg alle mulige slags brød og boller med alt muligt slags mel, gryn og korn, men en gang i mellem, findes der bare ikke noget bedre end mors hjemmebagte gammeldags boller
Jeg starter aften før, øllebrøden skal serveres med at udbløde rugbrødet i vand natten over. Herefter kommer jeg massen i en gryde sammen medhvidtøl, citronskal og sukker og lader det koge op
Når brødet er færdigt, er det vigtigt, at det vendes ud af formen med det samme. Denne gang skulle det så bestå prøven i et mørktbrød - og det gjorde det, selv på vores "rugbrøds-jomfrurejse"
En rugbrødsmad – (bittert) med leverpostej (umami og salt) med rødbede (sur/sød). En hotdog – pølse (umami, salt), brød (sødt), remoulade (sur, sød), sennep (bittert) – og her er der endda også kontraster mellem det bløde brød og den sprøde pølse og løg (Hvorfor undrer det nogen, at vi danskere elsker hotdog så meget
Vi spiste kremet FISKESUPPE med kjempegodt focaccia brød, kr. Indrefilet med grillet tigerreker, béarnaisesaus, aspargesbønner, rødløk og ferske sjampinjonger
Vi fortsatte derefter rundt om West Lake, for at tage bussen til det buddhistiske tempel XX, hvor vi kiggede på smuk regnskovs-agtig natur, iagttog skøre mennesker, kiggede på templer og buddhaer, og spiste mærkeligt brød