Brød med speltmel opskrifter

Multi Brød

Multi Brød

-DGrovbrødmed en masse godt knasende og sødt fyld, rigtig dejligt som mellemmåltid  sammen med frisk frugt eller med i madpakker
kernerigt brød på ingen tid!

kernerigt brød på ingen tid!

Jeg kom alt det ”våde” i en foodprocessor sammen med mel og vendte derefter de restrende ingredienser i dejen, i en form og derefter i ovnen
Pitabrød af speltmel

Pitabrød af speltmel

Dæk skålen med et klæde og lad den hæve til dobbelt størrelse. Placer brødene på bagepapir. Pak eventuelt pitabrødene ind i et klæde mens de er lune
Våd surdej til lyst brød

Våd surdej til lyst brød

Surdejen er mest kendt for, at være det hævemiddel man bager rugbrødmed frem for gær, men en surdej kan sagtens bruges til lyst brød også
Pitabrød af speltmel

Pitabrød af speltmel

Dæk skålen med et klæde og lad den hæve til dobbelt størrelse. Placer brødene på bagepapir. Pak eventuelt pitabrødene ind i et klæde mens de er lune
Nanettes spicy november brød

Nanettes spicy november brød

Bland sigtemel, kamutmel, og det revet æble (med skræl) i en anden skål. Et godt tip er du kan piske melet med et piskeris for at fjerne klumper
Brusebadsboller

Brusebadsboller

Jeg bager ikke så meget brød, da det ikke er noget vi spiser meget af herhjemme, men en hjemmelavet burgerbolle er nu ikke at kimse af
Fuldkornsboller

Fuldkornsboller

Durummel har en evne til ikke at gøre brødet tørt, men gør det nemmere at arbejde med den hævede dej
Grove boller i dampovn

Grove boller i dampovn

Jeg har været meget spændt på at afprøve den med damp og på om mit brød og mine boller ville blive bedre
Sandwichboller med chiafrø

Sandwichboller med chiafrø

Alligevel fik jeg lyst til at prøve de små birkeslignende frø, da jeg så dem i Rema, og de er slet ikke så ringe endda i brød
Speltstykker (Grove)

Speltstykker (Grove)

Perfekt til madpakken eller bare som morgenbrød. De smager fantastisk og har virkelig meget smag i sig og med fiberblandingen så får man også lidt at tygge på, hvilket jeg godt kan lide, så maven har lidt at arbejde med i løbet af dagen
Kærnemælksbrød

Kærnemælksbrød

Grovbrødmed kærnemælk og surdej. Bland kærnemælk med mel og en smule vand og lad det stå til dagen efter, så har du en lynsurdej der kan bruges med det samme
Grove speltbrød

Grove speltbrød

groft speltmelSmelt smør og bland det herefter med mælken, hvori gæren opløses. - en sund og fiberrig ven til madpakkenFor efter mange morgener med flydende føde grundet varmen, så fik jeg pludselig en ustyrlig lyst, tila t bage et godt brød til madpakker og frokost
Fuldkorns Gnavebrød

Fuldkorns Gnavebrød

- spækket med kerner og grovhedFor som jeg skrev om i onsdags, så var det jo national fuldkornsdag. Tilsæt dernæst de knækkede hvedekerner, speltmel og fuldkorns rugmel
Koldthævede speltboller

Koldthævede speltboller

) Jeg er og bliver fan af koldhævning, for hold nu op hvor er det nemt, og så kommer der bare et anderledes og lækkert brød ud af det ift

Lagkagehusets speltbrød

Fordejen mættes efterfølgende med vand, lidt mere gær, salt, en god mængde sirup og fint sigtet speltmel