Brød med surdej kærnemælk opskrifter

Våd surdej til lyst brød

Våd surdej til lyst brød

Surdejen er mest kendt for, at være det hævemiddel man bager rugbrødmed frem for gær, men en surdej kan sagtens bruges til lyst brød også
Rugbrød uden surdej

Rugbrød uden surdej

kærnemælk. Hæld dejen i en smurt rugbrødsform. Lun kærnemælken, og rør gæren i. Jeg synes, det er nemmest at røre dejen til et brød ad gangen, og derefter sætte dem ind i ovnen samtidig
Græskarrugbrød uden surdej

Græskarrugbrød uden surdej

 Vigtigst af alt, så er denne opskrift nem, og giver samtidig et lækkert brød - endda uden surdej, som åbenbart hverken vil eller kan finde ud af, at samarbejde med mig
Solsikkerugbrød uden surdej

Solsikkerugbrød uden surdej

- og nøøøjh hvor er det lækkert og nemtIkke nok med at det både er lækkert og nemt, så er det jo også et ganske sundt brød, hvilket er en væsentlig faktor i denne "kur og tortur" tid - og NEJ, jeg spiste ikke den flotte "rose" af smør der så fint er placeret ovenpå et par skiver af dette guddommelige lækre rugbrød på billedet ovenover, for jeg er jo på kur
Kærnemælksbrød

Kærnemælksbrød

Grovbrødmedkærnemælk og surdej. Bland kærnemælkmed mel og en smule vand og lad det stå til dagen efter, så har du en lynsurdej der kan bruges med det samme
Femkornsstykker

Femkornsstykker

Udover surdej, bruger jeg også kærnemælk i denne her opskrift, det giver et ekstra strejf af syrnet smag til brødet, men det kan udelades og erstattes enten med mælk eller vand
Sprøde Majsstykker med Kerner

Sprøde Majsstykker med Kerner

Brødtype. Grovboller medsurdej. Dejen er klistret og kan med fordel æltes på en røremaskine. Fuldkorns majsmel passer ret godt til brød og selvom det jo slet ikke har de samme bageevner som almindelig mel, så smager det godt i et brød og kan give en god skorpe til et brød
RUGBRØD MED ET TWIST

RUGBRØD MED ET TWIST

Hjemmebagt rugbrødmed tørrede figner - har du nogensinde smagt det. Du kan egentlig vælge de fleste opskrifter på rugbrød, og så selv tilføje finthakkede figner i opskriften
Evolo rugbrød

Evolo rugbrød

) Opskriften er lavet med udgangspunkt i de andre rugbrød jeg har lavet uden surdej, nemlig græskarrugbrødet og solsikkerugbrødet
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Dejligt, dejligt brød til morgenmaden med en fin, sødlig eftersmag. Det minder mig faktisk meget om det svenske sirpusbrød
Sprødt Sirupsrugbrød - på én dag

Sprødt Sirupsrugbrød - på én dag

Det er velsmagende med en sprød skorpe og dejligt indeni. Fantastisk lækkert rugbrød på én dag uden at være afhængig af en surdej
Verdens nemmeste rugbrød

Verdens nemmeste rugbrød

Opskriften her er fyldt med kerner, og er perfekt til madpakken. Vi har længe ledt efter en opskrift på rugbrød, som var nemt og hurtigt at bage, uden surdej der skal stå flere dage inden man kan bruge den

Hjemmelavet surdej

Denne opskrift har jeg fra min svigermor, som selv har lavet surdej inden hun skulle i gang med at bage rugbrød selv
Rugbrød uden surdej

Rugbrød uden surdej

med gaffel. Lun kærnemælken og opløs gæren her i. i brødform. Rør (eller ælt) luften ud af dejen, form et brød og fyld i smurt brødform

Rugbrød med surdej og gulerødder

Sådan tilberedes rugbrødmedsurdej og gulerødder. Rugbrød er på retur, så hvis I er blandt dem, der ikke spiser så meget rugbrød, så kan du sagtens bage al dit rugbrød selv
Hjemmelavede rugbrød

Hjemmelavede rugbrød

Rugbrødet er bagt med rugmel og sigtemel som giver en syrlig smag. Beklæd en bageform med bagepapir. kærnemælk
Surdejsbrød

Surdejsbrød

Jeg er vild med hans gode brød og har derfor selv valgt at kaste mig ud i surdejsuniverset. Jeg sætter altid en bradepande med varmt vand ind i ovnen, så brødet bages med damp