kærnemælk. Hæld dejen i en smurt rugbrødsform. Lun kærnemælken, og rør gæren i. Jeg synes, det er nemmest at røre dejen til et brød ad gangen, og derefter sætte dem ind i ovnen samtidig
Vigtigst af alt, så er denne opskrift nem, og giver samtidig et lækkert brød - endda uden surdej, som åbenbart hverken vil eller kan finde ud af, at samarbejde med mig
- og nøøøjh hvor er det lækkert og nemtIkke nok med at det både er lækkert og nemt, så er det jo også et ganske sundt brød, hvilket er en væsentlig faktor i denne "kur og tortur" tid - og NEJ, jeg spiste ikke den flotte "rose" af smør der så fint er placeret ovenpå et par skiver af dette guddommelige lækre rugbrød på billedet ovenover, for jeg er jo på kur
Grovbrødmedkærnemælk og surdej. Bland kærnemælkmed mel og en smule vand og lad det stå til dagen efter, så har du en lynsurdej der kan bruges med det samme
Udover surdej, bruger jeg også kærnemælk i denne her opskrift, det giver et ekstra strejf af syrnet smag til brødet, men det kan udelades og erstattes enten med mælk eller vand
Brødtype. Grovboller medsurdej. Dejen er klistret og kan med fordel æltes på en røremaskine. Fuldkorns majsmel passer ret godt til brød og selvom det jo slet ikke har de samme bageevner som almindelig mel, så smager det godt i et brød og kan give en god skorpe til et brød
Hjemmebagt rugbrødmed tørrede figner - har du nogensinde smagt det. Du kan egentlig vælge de fleste opskrifter på rugbrød, og så selv tilføje finthakkede figner i opskriften
Opskriften her er fyldt med kerner, og er perfekt til madpakken. Vi har længe ledt efter en opskrift på rugbrød, som var nemt og hurtigt at bage, uden surdej der skal stå flere dage inden man kan bruge den
En surdej er forbløffende god til at passe sig selv det meste af tiden …. kærnemælk. Pensl brødetmed et let sammenpisket æg, og drys den resterende del kommen over
Sådan tilberedes rugbrødmedsurdej og gulerødder. Rugbrød er på retur, så hvis I er blandt dem, der ikke spiser så meget rugbrød, så kan du sagtens bage al dit rugbrød selv
Jeg er vild med hans gode brød og har derfor selv valgt at kaste mig ud i surdejsuniverset. Jeg sætter altid en bradepande med varmt vand ind i ovnen, så brødet bages med damp