Her fået I opskriften på et lækkert koldhævet brød lavet med øl, surdej og ølandshvede. Når ovnen er godt varm, foldes dejen til et brødmed to metalspatler, læg herefter brødet på en bagespade, dejen skal være meget blød
Jeg smider alverden ting i mit brød, smagsmæssigt og struktur-mæssigt skal jeg SE hvordan det fungere, jeg kan ikke nøjes med at få "fordi jeg siger det" - fra nogen
Derfor bruger jeg lidt mere gær end ved langtidshævning, men ikke så meget at brødet for gærsmag. Hvordan laver man et flute med rigtig god smag uden brug af surdej
Jeg prøvede for nogle år siden at lege medsurdeje til hvidt brød, og det fungerede da også sådan nogenlunde godt, jeg var bare vildt dårlig til at holde den i live og så forsvandt det sjove lidt (ja og så nåede vi ikke at spise alt det brød jeg lavede
Et francescone brød er et italiensk surdejs lavet med en biga, som man starter dagen inden. bare bruge surdej i stedet, men det fungerer rigtig godt med en biga, som er lidt mildere i det
Bland ingredienserne til dit yndligsrugbrød i resten af surdejen og brug røremaskinen flittigt. Hæld surdejen i røremaskinen med en liter vand og udrør surdejen
Vigtigst af alt, så er denne opskrift nem, og giver samtidig et lækkert brød - endda uden surdej, som åbenbart hverken vil eller kan finde ud af, at samarbejde med mig