Jeg smider alverden ting i mit brød, smagsmæssigt og struktur-mæssigt skal jeg SE hvordan det fungere, jeg kan ikke nøjes med at få "fordi jeg siger det" - fra nogen
Da jeg stod og skulle lave en dressing, hvor jeg brugte creme fraiche og havde en god rest tilbage, valgte jeg at drøne noget af det i dejen til flutet, da det giver en let syrlig smag til brødet
Langtidsbagt speltbrødmed appelsin. Igår kom dette og et andet brød i ovnen. Surdejen har stået hele ugen og boblet, og blevet fodret lidt undervejs med lidt mere fuldkornspelt mel og vand nogle dage
Jeg brugte min maskine så her er fremgangsmåden, at man blander surdej, alt melet, yoghurtog vand i skålen, for at fortsætte med gær, brun farin og salt
Müsli kan godt bruges til andet end at spise med mælk eller yoghurt, det gør sig rigtig godt i brødogså, og man kan rigtig nemt lave masser af varianter lige fra de mere søde boller med chokolade müsli til de lidt mere sunde blandinger, som jeg også har brugt i de her boller
Og eftersom jeg også er begyndt at eksperimentere medsurdejsbrød, føler jeg nu at jeg har opnået flere vellykket brød-resultater, som alle er værd at huske
Sæt brødet på en bageplade med bagepapir og skær et kryds på toppen af brødetmed en skarp kniv. Jeg så opskriften i Samvirke, og da det lige passede med at jeg havde en enkelt pastinak liggende i grøntsagsskuffen som trængte til at blive brugt, var det perfekt at prøve
Brugte kun ½ dl lys sirup (ellers synes jeg den bliver for sød)Lagde nogle hakkede solsikkekerner på toppen af brødeneSmurte formene med lidt smør og lidt olivenolie for at få en sprød overfladeGav den dem ca