Brød med yoghurt og surdej opskrifter

Surdej - fra rosin til brød

Surdej - fra rosin til brød

Jeg smider alverden ting i mit brød, smagsmæssigt og struktur-mæssigt skal jeg SE hvordan det fungere, jeg kan ikke nøjes med at få "fordi jeg siger det" - fra nogen
Våd surdej til lyst brød

Våd surdej til lyst brød

Surdejen er mest kendt for, at være det hævemiddel man bager rugbrødmed frem for gær, men en surdej kan sagtens bruges til lyst brødogså
Sprøde, smagfulde flutes uden surdej

Sprøde, smagfulde flutes uden surdej

Da jeg stod og skulle lave en dressing, hvor jeg brugte creme fraiche og havde en god rest tilbage, valgte jeg at drøne noget af det i dejen til flutet, da det giver en let syrlig smag til brødet
Rugbrød med chia og hørfrø

Rugbrød med chia og hørfrø

Smør en stor rugbrødformmed olie og kom dejen i formen. Et dejligt brød der er lækkert med på madpakken eller til frokost
18 dec.

18 dec.

Langtidsbagt speltbrødmed appelsin. Igår kom dette og et andet brød i ovnen. Surdejen har stået hele ugen og boblet, og blevet fodret lidt undervejs med lidt mere fuldkornspelt mel og vand nogle dage
Rugbrøds boller med yoghurt

Rugbrøds boller med yoghurt

)Der skulle egentlig bruges surdej, men det havde jeg ikke tid til at lave, så jeg brugte ekstra yoghurt i stedet
Rugmelsbrød med æble, yoghurt og kanel

Rugmelsbrød med æble, yoghurt og kanel

Jeg brugte min maskine så her er fremgangsmåden, at man blander surdej, alt melet, yoghurtog vand i skålen, for at fortsætte med gær, brun farin og salt
Koldhævet hvedebrød

Koldhævet hvedebrød

Kom dejen i en plastikskål smurt med rapsolie og dæk den med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet til dagen efter
Mørke Müsliboller

Mørke Müsliboller

Müsli kan godt bruges til andet end at spise med mælk eller yoghurt, det gør sig rigtig godt i brødogså, og man kan rigtig nemt lave masser af varianter lige fra de mere søde boller med chokolade müsli til de lidt mere sunde blandinger, som jeg også har brugt i de her boller
Surdejsbrød

Surdejsbrød

Og eftersom jeg også er begyndt at eksperimentere medsurdejsbrød, føler jeg nu at jeg har opnået flere vellykket brød-resultater, som alle er værd at huske
Grundsurdej

Grundsurdej

InfoMan kan altid erstatte surdej i et brødmed en tilsvarende mængde væske og en lidt forhøjet gærmængde
Pastinakbrød

Pastinakbrød

Sæt brødet på en bageplade med bagepapir og skær et kryds på toppen af brødetmed en skarp kniv. Jeg så opskriften i Samvirke, og da det lige passede med at jeg havde en enkelt pastinak liggende i grøntsagsskuffen som trængte til at blive brugt, var det perfekt at prøve
Forandring fryder

Forandring fryder

Brugte kun ½ dl lys sirup (ellers synes jeg den bliver for sød)Lagde nogle hakkede solsikkekerner på toppen af brødeneSmurte formene med lidt smør og lidt olivenolie for at få en sprød overfladeGav den dem ca

Lav en surdej

HonningKærnemælk / tykmælk / A38 / Yoghurt / Ymer osv. Kærnemælk / tykmælk / A38 / Yoghurt / Ymer osv. RugmelHvedemel (Kan undværes)Vand