Server frikadellerne med tomatsalat, tzatziki og brød. Tilsæt æg og rør godt. Små græske frikadeller med en lækker solmoden tomatsalat og cremet tzatziki
Sidst vi fik græsk farsbrød fik vi flødekartofler og spinatsalat til, men det smager også skønt med kartofler, dampede grøntsager og brun sovs eller tomatsovs til
Nu er der kun tilbage at fylde fladbrødene, vi synes det smager fantastisk med en lækker salat af agurk, tomat og løg med lidt balsamico på, og en god tzatziki
Hver aften starter gæsterne ud med brød, oliven og hjemmelavet tzatziki. Lige for tiden er det lidt sparsomt med nye indlæg på bloggen, men det er jo sommerferie, og jeg tillader mig selv at slappe fuldstændig af og lade batterierne op efter et meget hårdt første år på kandidaten
Lækkert brød ville også have passet godt til…. Selvom tapas egentlig er en spansk måde at spise på (mange små retter), fik jeg i sidste uge lyst til en mere græsk version…
Jeg har kigget lidt i nogle traditionelle, græske opskriftsbøger – tre forskellige – og ingen af deres opskrifter på græske frikadeller indeholder fetaost … Til gengæld indeholder de opblødet og -vredet ”gammelt” brød
I dag bagte jeg til eftermiddag pitabrød, mens en noget utilfreds Oskar sad på køkkenbordet. Den græske udgave af gyros, som jeg kender den, er en tyndt, lidt forvokset pitabrød, som svøbes om noget kebab-lignende kød, løg, et par pommes frites, tomater, sød deli sennep, ketchup og tzatziki