Brun martini opskrifter

Inspiration til weekendmad uge 39 - madplan, indkøbsseddel, opskrifter og tips

Inspiration til weekendmad uge 39 - madplan, indkøbsseddel, opskrifter og tips

små samsøkartofler eller mandelpoteter2 økologiske citron1 bakke kirsebær (ca 250 g)500 g tyttebærFrisk timianFrisk rosmarin1 pose hele peberkorn1 pose laurbærbladesalt Peber1 god vaniljestangSoyasauceKyllingfondLammefondSyltede rødbeder1½ kg sukkerMelisFlydende akaciehonningMajsstivelseHvedemelRisottoris6 plader gelantine eller 3-4 plader husblasOlivenolieKetchupCognacNoilly prat eller martini blanco1 fl. 10 g smør samt olie på panden, hvorefter løgene brunes i fedtstoffet. Tag herefter også løgene op og til side4) Brun kyllingerne i panden (tilsæt eventuel mere fedtstof, hvis nødvendigt)5) Kom baconstykkerne i gryden til kyllingestykkerne, hæld cognac over og flambér (sæt en tændstik til og lad flammerne brænde ud)6) Tilsæt hvidløg og krydderier og hæld herefter rødvinen i gryden7) Lad kyllingen simre mør under låg i ca. 2-3 pakker hummerhaler (friske eller fra frysedisken)1 løg½ fennikelsmør3 dl risottoris1½ dl Noilly Prat, alternativt Martini Blanco8 dl vand1 spsk kyllingefond100 g hel parmesanost1) Tø hummerhalerne op, hvis de er frosne, og kog dem i ca 5-8 minutter. BiksemadRester af lam og kartofler fra lørdag (evt eksta kartofler)4-8 æg1-2 løgOlivenolieKetchupRødbeder1) Skræl løgene og hak dem i stykker2) Varm olie op på panden og brun løgene, tilsæt herefte lam og kartofler, som du steger indtil kartoflerne er blevet let branket - og alt er gennemvarmt3) Slå æg ud til spejlæg på en pande4) Når spejlæggene er klar, serveres hele retten med spejlæg, ketchup og rødbeder 4 personer