Jeg ved af erfaring at butterdej ikke er en særlig sød dej, og jeg ved at æble i sig selv ikke smager sødt nok igennem, og derfor besluttede jeg de skulle "spices" op med lidt marcipan-remonce
Jeg valgte en rulle af det fedtbegrænsede butterdej. Til gengæld er der æble, kanel og allehånde. Jeg ville aldrig bruge den som erstatning for rigtig butterdej, for den bliver ikke let på samme måde, som rigtig butterdej gør det
Det interessante ved denne opskrift er brødet i paninien er butterdej og det virkede rigtigt godt. Skær de to æbler i meget tynde skiver på et mandolinjern og steg på panden med baconfedtet til de er gyldne og karamelliseret
Jeg trængte også bare til at prøve noget andet end de tidligere år, så jeg har eksperimenteret lidt med en såkaldt "upside down cake" som trods den store popularitet i det sydlige USA oprindeligt stammer fra den Franske "Tarte Tatin" som er en tærte med karameliseret æbler og butterdej på toppen som vendes efter bagning
Kom butterdejen over og skær den resterende dej af. Jeg lavede bagte gulerødder med honning, hvidløg og urtesalt og en spidskålssalat med appelsin, æble og tranebær til, da jeg synes at lidt syre klæder retten
Vi har gennemgået alt i vores fryser, og der fandt jeg to plader butterdej. Ved hjælp af dem og nogle få andre ingredienser, som jeg havde, blev det forvandlet til en super nem og lækker æblestang