Jeg ved af erfaring at butterdej ikke er en særlig sød dej, og jeg ved at æble i sig selv ikke smager sødt nok igennem, og derfor besluttede jeg de skulle "spices" op med lidt marcipan-remonce
For at gøre æblerne mere medgørelige skal de enten dampes, lynkoges eller i mikroovnen. Er du en af dem, som aldrig helt har slået igennem i et køkken, men stadig gerne vil imponere andre med lækker mad
Tryk dem så sammen med en gaffel, så du har én stor butterdejsplade. Så færdiglavet butterdej. Herefter skal æbler og sukker gøre dem selskab, og hele herligheden koges langsomt op
æblefisk (også kaldet butterdejmed fyld af æbler og andet godt). Jeg havde nogle butterdejsplader i fryseren og æbler i køleskabet så det blev en personlig favorit
Jeg trængte også bare til at prøve noget andet end de tidligere år, så jeg har eksperimenteret lidt med en såkaldt "upside down cake" som trods den store popularitet i det sydlige USA oprindeligt stammer fra den Franske "Tarte Tatin" som er en tærte med karameliseret æbler og butterdej på toppen som vendes efter bagning
Tag en kop/ rund småkageudstikker/ andet og udstik kagerne af butterdejen. Det var min skønne svigerinde som kom med ideen til blande kanelen til disse snacks med nødder og sukker - det blev endnu bedre end udgangspunktet
Prik huller i butterdejenmed en gaffel, så der kan slippe luft ud. Når æblerne er brune rulles butterdejen ud over æblerne i panden og skubbes lidt ned under æblerne
Hvert stykke blev undevejs penslet med æg, som på den måde ville lime butterdejen sammen. Vi har gennemgået alt i vores fryser, og der fandt jeg to plader butterdej