Ikke lige pesto – ikke lige salat. Hak persillen groft, skær hvidløgsfeddene i papirtynde skiver, hak chilien fint og bland det hele med citronsaft og olivenolie
Min kære mand har igen i år lavet hans egne chili, så må vi se hvor mange der kommer i år. Der er ramsløg, koriander, estragon, timian, rosmarin, oregano, løvstikke, rødløg, salatløg, hvidløg, ingefær, almindelig mynte og pebermynte
Tilsæt philidelphia flødeost hvidløg, chili, citronsaft og cashewnødder. En dejlig ærtepesto der passer godt til kylling, men også til at smøre i sandwich til madpakken
Jeg tilføjer ofte et strejf af hvidløg eller chili alt efter hvad pesto’en skal bruges til. Den klassiske grønne pesto med basilikum, hvidløg og parmesan er altid et hit, men jeg kan godt lide at eksperimentere og bruge hvad jeg har i skuffer, køleskab og urtehave
Tomat pesto lavet på soltørret tomater og solsikkekerner. 200 g soltørrede tomater (hvis du bruger soltørrede tomater i olie, skal olien hældes fra, og der tilsættes kun halvdelen af olien)3 dl olie2 hvidløgs fed2 spsk solsikkekerner2 tsk salt2 tsk sukker1/2 tsk chili pulverBlend det hele. 2 hvidløg. 1/2 tsk chili pulver
Smag til med ekstra salt, peber, chili og citronsaft. Den er som en frisk, lidt tyk, pesto, og den smager skønt som tilbehør til fx salater eller pasta, i sandwiches eller bare som dip til et lækkert stykke brød
Læg også hvidløg og chili på bagepladen. Indholdet af chilien presses ud gennem spidsen. Fjern skind fra tomater og peberfrugter og skaller fra løg og hvidløg
Men nej, så faldt jeg over en idé med at lave basilikumspesto. Har man ikke ofte brug for pesto. Der er stadig til mere pesto endnu, den skal bare lige holdes i live
En gul og frisk sag krydret med karry, citron og sprøde mandler, en silkeblød og mild rød hummus med grillede peberfrugter med et spark af chili, og ikke mindst en lækkergrøn pestohummus med basilikum og ristede solsikkekerner
Du kan også putte lidt chili og lidt Tahin i (Sesamsmør). Jeg brugte også lidt pesto og olivendip. Den traditionelle måde at spise dem på, er at putte dem i et pitabrød med lidt salat, yougurtdressing og chilisovs(jeg brugte lidt salsa)