Kagerne blev utroligt velsmagende og luftige, præcis som muffins bagt med hvedemel. Jeg har dog ikke brugt Jytte Mel men rismel + FiberHusk og jeg har brugt bananer i stedet for olie
Det må absolut blive disse chokolademuffins som jeg bager med jævne mellemrum. Weekend er lig med hyggetid i køkkenet hvor jeg ofte bruger en formiddag med at lave lækre sager
Blend dadler og banan ensartet/glat med mælk, æg, kokosolie og vanilje i en foodprocessor. Så den her opskrift, har jeg før brugt til at lave brownies med
Mit ene nytårsforsæt bliver at fortsætte med den sunde livstil og holde lidt mere fast i den. Jeg griber til den lette metode og tilsætter frossen økologisk spinat og en frisk moden banan istedet for frisk spinat og en frossen banan
Bananmuffinsmed chokolade. I mit sidste indlæg lovede jeg jer jo lidt inspiration til gode og hyggelige madprojekter, som I kan lave med børnene her i vinterferien
Chokolademuffins. Min kæreste har været så heldig at have arbejdet på et tag i Skagen hos en ualmindelig flink mand, som har fodret ham og hans makker med muffins i flere uger
Jeg havde en super god opskrift på banan- og chokolademuffins fra min Fair Trade Kogebog, som så blev lavet lidt om, da jeg havde kigget i en bagebog i Bog&Ide tidligere på dagen, hvor det var foreslået, at man tilføjede müsli for at gøre den "crunchy"
Og der lå nogle meget modne bananer på vores køkkenbord, så jeg blev nødt til at bage muffins. Så nu sidder jeg her med let mavepine, alt imens der er en grøntsagssuppe i gang på komfuret
Jeg havde en drøm om at komme et stykke chokoladebar i midten i en lys muffins, men det var der ikke lige på lager, så det blev til et stykke banan inde i en chokolademuffinsmed grove chokoladestykker
Jeg er før troppet op medchokolademuffins og kanelkagemuffins så ønsket denne gang var. “En banankagemed store stykker chokolade og så det der chokolademousse-agtige noget på toppen
med mere vanilje, hakket nødder, rosiner, frugt som blåbær, æbler eller banan. 12-18 stk 100-150 g mørk chokolade 70% (idag brugte jeg tæt på 150 g med lækkert resultat)150 g hvedemel100 g fuldkornsmel (jeg blandede fibermel og fuldkornsspeltmel)2 tsk bagepulver (der kunne godt bruges mere)5 tsk flydende SØD½ vanillestang1,25 dl minimælk3,5 dl yoghurt naturel 0,5%1 ægHak chokoladen groft Bland alle de 'tørre' ingredienser (mel, bagepulver og vanilje) i en skål med 2/3 af den hakkede chokoladeBland de 'våde' ingredienser (SØD, mælk, yoghurt og æg) i en anden skål og pisk kort med et piskeris, til massen er ensartetHæld den flydende masse i skålen med de tørre ingredienser og fold dem sammen, indtil melet er lige akkurat gennemvædet (brug IKKE elpisker) - det kan godt være der skal tilsættes lidt væde, prøv evt. Fyld dem så de højst er 2/3 fyldt (mine hævede ikke så meget idag, igen perfekt hapser-størrelse til festival) Drys dem med den ekstra chokolade i midten af dejen - pres evt lidt ned med en skeBages i 13-15 min ved 200 grader i varmeluft (lidt længere ved alm