Sammen med min svigerinde bagte vi Devil’s Food Chokolademuffins. Kom nu olie, yoghurt og mælk i æggemassen (gør du det i nævnte rækkefølge behøver du ikke gøre dl-målet rent mellem hver, da olien smører bægeret, så al yoghurten kommer med, og en evt
Bland først alle de våde ting (mælk, æg, margarine, yoghurt) sammen og bland det sammen med de tørre varer (mel, natron, kakao, vaniljesukker og sukker)
Så kom min far lige en tur forbi med et par liter yoghurt, fordi han ikke selv kunne spise alt det, som han havde fået købt på tilbud, og det siger jeg da ikke nej til
Når man bager chokolademuffins, skal man være klar over, at de kan hæve meget. bagepulver 1 stang vanilje 1 æg 3/4 dl minimælk 1 dl Yoghurt 1/2 dl olie (fx jomfruolie) 1 knivspids salt Evt
med mere vanilje, hakket nødder, rosiner, frugt som blåbær, æbler eller banan. 12-18 stk 100-150 g mørk chokolade 70% (idag brugte jeg tæt på 150 g med lækkert resultat)150 g hvedemel100 g fuldkornsmel (jeg blandede fibermel og fuldkornsspeltmel)2 tsk bagepulver (der kunne godt bruges mere)5 tsk flydende SØD½ vanillestang1,25 dl minimælk3,5 dl yoghurt naturel 0,5%1 ægHak chokoladen groft Bland alle de 'tørre' ingredienser (mel, bagepulver og vanilje) i en skål med 2/3 af den hakkede chokoladeBland de 'våde' ingredienser (SØD, mælk, yoghurt og æg) i en anden skål og pisk kort med et piskeris, til massen er ensartetHæld den flydende masse i skålen med de tørre ingredienser og fold dem sammen, indtil melet er lige akkurat gennemvædet (brug IKKE elpisker) - det kan godt være der skal tilsættes lidt væde, prøv evt. Fyld dem så de højst er 2/3 fyldt (mine hævede ikke så meget idag, igen perfekt hapser-størrelse til festival) Drys dem med den ekstra chokolade i midten af dejen - pres evt lidt ned med en skeBages i 13-15 min ved 200 grader i varmeluft (lidt længere ved alm. 3,5 dl yoghurt naturel