Hæld dem i en gryde sammen med sukker og citronsaft og varm stille og roligt op. Jeg synes, at ingefæren giver en god friskhed til den ellers søde marmelade, men den kan jo bare udelades hvis man er blevet lidt ingefærstræt…
Min italienske lejer, Elisa, laver nogle gange den mest lækre æblemarmelade på næsten samme ingredienser, men af én eller anden årsag, lykkes det hende altid at få kogt marmeladen så forsigtigt, at den bliver gelé-klar, og med store stykker æble, der ikke er kogt ud
Kom hyldeblomstsaft, revet ingefær og citronskal, de udskrabte vaniljekorn og stang i gryden, og lad det smire ved næsten konstant røring indtil rabarberne bliver bløde og moses let ud
Tilsæt nu sukkeret og citronskallen og lad det koge til en jævn masse uden låg under opsyn. Skræl en knold ingefær og skær den i små tern, som kommes i gryden til kvæderne
Riv citronskallen fint, pres citronsaften og kom det op til blommerne, sammen med ingefæren (pas på der ikke kommer noget af den hvide skal med, for så bliver det bitter)
Af disse ukrudtsplager lavede vi mælkebøttemarmelade med mynte og ingefær og af skvalderkålen blev det til en pesto med hasselnødder, citron og hvidløg
Når det hele er blendet til en tynd dej uden klumper, kommes det i en skål, hvor danskvandet og revet citronskal tilsættes og det hele røres sammen (tilsæt evt