Får nogle år siden var jeg inviteret til bagekursus med ClausMeyer af min søde svigermor. Hæld dejen ud på bordet uden at røre for meget ved den og skær den til enten flutes eller boller
Jeg lavede selv min surdej efter ClausMeyers opskrift. Jeg har længe gerne villet bage mit eget rugbrød, men det har virket så besværligt og derfor er jeg ikke nået til det
Her til aften serverede jeg så kødet i burgerboller (bagt sidste søndag efter ClausMeyers opskrift - Meyers Bageri) med coleslaw (hvor krydderurterne blev erstattet med brøndkarse), lidt avokado og en Fentimans Cola på siden
Bager man dem selv, er jeg helt vild med den her opskrift, som jeg har lånt hos ClausMeyer. bollerne tæt i en bradepande med bagepapir, uden de rører hinanden
Her er ClausMeyer jo fantastisk til det lyse bageri og jeg besluttede at lave en portion dej af hans opskrift på mormorbrød og i stedet lave lækre boller ud af det – og sikke nogle boller
Da jeg skulle bage brunsviger første gang sidste år, kastede jeg mig ud i ClausMeyers opskrift, da jeg har rigtig gode erfaringer med hans opskrifter på både brød og kage, og han har bare en evne til at gøre kagerne en lille smule mere luksusagtige, hvilket også er tilfældet med hans brunsviger
Dette og næste indlæg kommer til at dreje sig om gulerodsboller. Emmerys’ gulerodsboller. Jeg besluttede mig derfor for at prøve mig frem for at se, om jeg kunne skabe Luises gulerodsboller i Emmerys’ spejlbillede
brød-meisteren ClausMeyer selvfølgelig. Opskriften er som sagt fra den dygtige brødmand Meyer, men som sædvanligt med justeringer og sjussementer undervejs
Opskriften er inspireret fra en bolleopskrift i ClausMeyers "Almanak". Jeg var tidligt oppe i morges, og fik slået dejen sammen til de her skønne boller
Boller med surdej er tilsat noget mindre groft mel end ellers, men da det er ret nyt for mig at bage på denne måde, så har jeg undladt at afvige alt for meget fra den originale opskrift fra ClausMeyer