Cous cous opskrifter

Kisir

Kisir

Dette er en super god grundopskrift og kan sagtens laves med andre kornsorter, så som knækket hvede, perslespelt, byg, couscous, quinoa og sågar linser (gerne beluga eller grønne linser) eller ris
Marrokansk tagine med lammekødboller

Marrokansk tagine med lammekødboller

Server med couscous, bulgur eller ris. Her er en variation over den klassiske tagine med lammekød. Her er brugt hakket lammekød i stedet, som er rørt med masser af mynte og krydderier og stegt på panden inden bollerne har simret med saucen
Julekiks

Julekiks

Smuldr smørret i melet så det bliver en couscous lignende konsistens. Der er ikke noget som alle julens krydderier
Spyd med peberkrydret oksemørbrad

Spyd med peberkrydret oksemørbrad

Fjern alufolien fra couscoussen og løsn grynene fra hinanden med en gaffel (eller brug hænderne – de er også gode redskaber
Boganmeldelse: “Mit tyrkiske køkken” af Rukiye Benli

Boganmeldelse: “Mit tyrkiske køkken” af Rukiye Benli

Vær opmærksom på at nogle af opskrifternes typiske ingredienser, som eksempelvis couscous, kan købes i både en grov og en fin variant, og at tilberedningen i opskriftens selvfølgelig skal justeres, hvis du vælger en anden variant end den på ingredienslisten

Inspiration til fyldige salater

Som udgangspunkt anvender jeg en rest kogt bulgur, couscous, ris, perlebyg, spelt, eller pasta, som jeg her supplerer med lidt stegt laks, dampede grønne bønner, tomater, oliven, feta og basilikum

FODMAP Does & Donts

Müsli, klidflager, rugflager, hvedekerner, bygflager, bygkorn, bulgur, couscous. FODMAP – FOD… a hvad for noget
Grillede peberfrugter i olielage

Grillede peberfrugter i olielage

Specielt couscous salater. Grillede peberfrugter smager simpelthen fantastik og jeg bruger dem ofte i pastaretter, som tapas og i salater
Quinoasalat med bagte rødbeder

Quinoasalat med bagte rødbeder

1 dl quinoa - røde eller sorte (kan erstattes af bulgur eller couscous). Skræl rødbeder og gulerødder og skær i mundrette stykker
Lammetagine med kål og spinat

Lammetagine med kål og spinat

Smag retten til med salt og peber og server med naanbrød eller couscous. Nannbrød eller couscous. Pil løgene og skær dem i både

Panderet med couscous

couscous. Hæld derefter vandet fra, og kom couscousen op på panden sammen med de ristede nødder og ½ dl