1/2 blomkålshoved, delt i små buketter. 1) Damp grønne ærter og blomkålsbuketter i en dampsi i ca. 2) Kom straks herefter ærter og blomkål i koldt vand, hæld vandet fra og sæt grøntsagerne til side. 1/2 blomkålshoved, delt i små buketter
Dryp fetacreme over blomkålen og top med karse. Skær blomkålen i skiver og damp dem under låg i 3-5 minutter til den er mør, men stadig har bid. 1 blomkål
Jeg købte den for at blande den i blomkålscremen. Pluk resten af blomkålen i helt små buketter. Når kulmulen er taget af panden smides de små blomkålsbuketter på panden for at blive stegt
1 kvart blomkål. En nem lille ret med kød af resterne fra julebordet. Her har jeg brugt vores rester af kamstegen, men det fungere lige så godt med fx and, eller okse ( billederne er foto taget af egne foto – et lille hygge forsøg)
Grydelåget sørger for, at holde dampen inde så blomkålen både bliver stegt og dampet. Blomkål og jordskokker er begge i sæson og derfor oplagte valg som tilbehør
Den kan klare diverse løg, squash, kål og andre “bløde” grøntsager, men gulerødder er for skrap kost for den, så mine blomkålsbuketter og gulerodsskiver blev dampet, inden de blev hakket (blot for at sige at det altså også fungerer med dampede og halvkogte grøntager)
Det kan bruges som tilbehør i stedet for salat, dampede grøntsager eller lignende – bare tilsæt lidt dampetblomkål og ristede mandelflager eller ristet bacon
Bagt vesterhavs torsk og blomkålspuré med gremolata og hakkede mandler. Så meget desto bedre føltes det, at bruge resten af den dampede vesterhavs torsk og blomkålspuré fra gårsdagens middag hvor min søster var på besøg