Dansk nationalret opskrifter

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

En rigtig mormorklassiker som aldrig går af mode, den er ikke udnævnt som dansknationalret, men kandiderer om noget til det
Frikadeller

Frikadeller

Der er efter min mening den Danskenationalret Nr. JAAA. Vi skal have frikadeller. 2, efter stegt flæsk med persillesovs selvfølgelig
Boller i karry

Boller i karry

Boller i karry er vel en ret som vi danskere vel egentlig ville kalde en god, gammeldags, dansk middagsret
Gullashsuppe

Gullashsuppe

Jeg ved faktisk ikke om min gullaschsuppe er ungarsk, dansk eller er af en helt tredje nationalitet. Vi kalder den ungarsk gullashsuppe, måske fordi gullash er en ungarsk gryderet, en gryderet, som ofte anses for Ungarns nationalret
Hakkebøf

Hakkebøf

Hakkebøf – en god, gammeldags, dansk bøf … med brun sovs og stegte løg. Den kunne for min skyld godt også være Danmarks nationalret, men det var der i og for sig mange der kunne
Stegt flæsk

Stegt flæsk

Vi spiser gerne nye, danske kartofler til – hvis det er den årstid. Danmarks nationalret – stegt flæsk med persillesovs
Stegt flæsk på grill

Stegt flæsk på grill

Servér med nye danske kartofler og persillesauce, og Danmarks nationalret er klar til indtagelse. Stegt flæsk på grill
5 retter krydret med karry

5 retter krydret med karry

Måske fordi vi danskere har fået smag for orientalske retter, hvori der ofte tilsættes kanel. Den kunne såmænd være Danmarks nationalret
Stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs er en gammel klassiker i det dansk køkken. fødevareminister, her er Madopskriftens bud på Danmarks Nationalret
Stegt seitan med persillesovs

Stegt seitan med persillesovs

En dansknationalret der ifølge wikipedia er blevet spist i Danmark siden 1800-tallet. Min version af denne ret er selvfølgelig 100 % plantebaseret, helt fri for kolesterol og helt uden at dyr er kommet til skade
Opskriftstest: Månebarnets facon

Opskriftstest: Månebarnets facon

For hvad er dansk og vegetarisk. Vi var blevet bedt om at medbringe en nationalret fra vores respektive lande, og jeg gik straks i tænkeboksen
Frikadeller

Frikadeller

Til trods for at navnet er af italiensk oprindelse bliver frikadeller af de fleste opfattet som en slags dansknationalret

GRØD på Jægersborggade

Grød - en dansknationalret. Med tanke på, at grød blot for 100 år siden var hovedbestandelen i den danske befolknings hverdagsmad, er GRØD både et cadeau til tidligere tiders kostvaner, men også et glimrende bevis på at historien often gentager sig selv

Frikadeller

Til trods for at navnet er af italiensk oprindelse bliver frikadeller af de fleste opfattet som en slags dansknationalret