Hæld dejen op i en smurt eller bagepapirbeklædt bradepande af passende størrelse. Hvordan en kage får navnet – eller øge-/kælenavnet – denduvednokkage (eller bare denduvednok, som den også bliver kaldt), kan jeg kun gisne om
Det kan der komme en del sjov ud af - ofte fordi jeg ikke selv tænker over, at det måske er fordi, de ikke kender kagen - indtil det går op for dem, at "Denduvednok" bare er navnet på kagen og ikke et forsøg på at tale i hemmelige kage-koder til dem
Til en bradepande (ca. ‘Denduvednok’-chokoladekage – en lækker, snasket weekendkage. Kagen skal mærkes fast (ikke hård) når du trykker den let på midten
Hæld pureen tilbage i gryden og varm denved svag varme et par minutter. Skulle holde fødselsdag og kage skal der jo til, tænkte at der skulle prøves noget andet end lagkage - så denne blev til
Hvis du har en kagering/form, som du ‘støber’ kagen i, så sæt den om den nederste bund nu. Så det er ikke sidste gang, du vil se den brugt her på bloggen
Smelt smørret i en gryde og kom chokoladen op til smørret og lad det smelte sammen, mens du rører. Men den eneste måde at få det afgjort på er jo ved at smage sig frem Lige nu har jeg resterne i fryseren og glæder mig virkelig meget til, at de på et tidspunkt bliver til træstammer eller romkugler
Og det er da et pudsigt navn til en kage… For normalt fortæller kagens navn jo lidt om, hvad det er for en kage, men det er lissom ikke rigtig tilfældet her… Men det gør ‘Den der duvednok’ jo faktisk heller ikke… Mon det i øvrigt skal være det næste bageprojekt herhjemme
Lad kage køle lidt af, indendu forsigtigt vender den ud på en rist. Om dennecitronkage kan erstatte citronmånen, når der skal ses og høres grandprix og heppes på deltagerne, skal jeg ikke kunne afgøre
lad kagen køle helt af – meget gerne i køleskabet til dagen efter – før du skærer den ud i passende firkanter og serverer for dem, du bedst kan lide – evt med en kugle is og lidt frisk frugt, hvis du bruger den som dessert
Men det gik rigtig godt, så jeg vil i fremtiden ingen betænkning have ved at fryse disse kager. Som et forsøg i år prøvede jeg at fryse min wienerbrødsstang ned før bagning, da jeg gerne ville have, at den var så frisk og lækker som muligt
Den hvide chokoladekage med appelsin og solbær får du opskriften på her, og så kan du i mellemtiden glæde dig til at høre om, hvad jeg så fandt på til kagebordet – og måske kommer jeg også omkring mit månedsfortsæt for februar