Traditionelt laves den med lam eller andre dyr, men af respekt for fårene (både de sorte og hvide) og deres børn, vil jeg selvfølgelig byde på en udgave uden dyr
Som lovet er her opskriften på den meget specielle men helt fantastiske kyllingeburger, som min gruppe og jeg opfandt og lavede til Danpo “Kyllinge-Burger-Battle”
Lad spyddene trække mindst en time. små sorte oliven. Steg lammespydende imens. Kom smør på en stor pande og rist couscoussen ved hele tiden at løfte den rundt
Chili sin carne er uden kød, “sin carne” betyder uden kød. Lykken er en stor gryde rygende varm chili sin carne og det er rigtig godt hvis der er rigeligt til min frokost et par dage efter
Som I kan se af billedet nedenunder kunne jeg ikke stege både kød og det andet i samme gryde, for mit komfur er ikke det varmeste (hvem der havde et gaskomfur…) – der kan ikke steges for meget på en gang, uden at det nærmest koger i stedet
Hæld dem i gryden sammen med linser (der lige er skyllet i koldt vand), vand, buillonterning og evt. De fleste bælgfrugter skal sættes i blød og koges inden brug, for at fjerne lektiner, der kan give forgiftninger hos mennesker
Det hele blev RET godt og tog også mange timer i gryden, ganske som jeg kan lide det. Jeg har lavet nogle ændringer, og skriver nok også mere udførligt om fremgangsmåden, men grundlæggende er det samme ide
Tilsæt linserne til gryden inklusiv væske, og simmer ind, til massen har en grødlig konsistens. Danske mejeriprodukter gør sig rigtig godt i især retter fra Punjab, som ofte er rige på mælkeprodukter, fx Butter Chicken, alias Murgh Makhani – vel en verdensklassikerefterhånden
Denne ret er lige noget for alle der elsker kokos. Varm en stor wok eller tykbundet gryde meget op. Ingredienserne klæder hinanden super, og med den lidt indisk inspirerede curry-blanding bliver den traditionelle thai-ret skøn, dyb og anderledes intens
Kartofler og squash rives groft og smides ”i densortegryde”, hvori du også hælder de to liter vand, karry og chilipulver – vent lidt med krydderurterne
Fyld alle tomatdåserne op med koldt vand og hæld dette i den store sortegryde. Kom nu peberfrugter og bladselleri i gryden og lad det hele stege en tid ved svag varme