Det franske køkken opskrifter opskrifter

Fransk Løgsuppe

Fransk Løgsuppe

men jeg garanterer – det smager GENIALT. og jeg har taget billeder og forsøgt at få hans franske accent til at give mening
Hjemmelavet Fransk Nougat

Hjemmelavet Fransk Nougat

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg lavede fransk nougat, fordi det ser så utrolig flot ud. Fransk nougat er simpelt at lave, MEN hold da op, hvor syntes jeg, at det var nok griseri
SEPTEMBER, Køkkenet

SEPTEMBER, Køkkenet

Det skal du bruge. Dagens høst. Her midt i september høster jeg stadig alle ingredienserne til min salat i haven

Det første møde med en solmoden tomat

På charterrejser til syden mødte vi tomaten i det sydlandske køkken. Ikke en gang min mormor som ellers havde mange spændende ting i sin køkkenhave
kokken 40 år - 3. servering

kokken 40 år - 3. servering

Vinen var en lækker sag fra Cold Hand Winery Mere specifik var det denne pærervin. Vi er kommet til den 3
Det veganske Aarhus

Det veganske Aarhus

Franske Restaurant Olive laver også vegansk, hvis du ringer i forvejen. Det er ret lækkert, og de har altid en kage klar til din sukkertrang
kokken 40 år - 3. servering

kokken 40 år - 3. servering

Vinen var en lækker sag fra Cold Hand Winery Mere specifik var det denne pærervin. Vi er kommet til den 3
Vietnamesiske forårsruller

Vietnamesiske forårsruller

Det vietnamesiske køkken er primært inspireret af det kinesiske, tilsat lidt fra detfranske og krydret med det malaysiske, cambodjanske og thailandske
Lakseterrine

Lakseterrine

I dette sure vejr hvor man kun kan være inde, er det hyggeligt at være i køkkenet og have tid til at forberede denne skønne terrine
Dansk jul: Langtidsstegt flæskesteg af svinekam

Dansk jul: Langtidsstegt flæskesteg af svinekam

Vi slæber et grantræ ind i stuen og danser rundt om det. Menuen juleaften består traditionelt af enten andesteg eller flæskesteg – ja nogle går såmænd hele vejen og laver begge dele – kogte kartofler, brune kartofler, franske kartofler, brun sovs og lun rødkål
Gateau Marcel

Gateau Marcel

Men det er altså en ægte kaloriebombe. En dejlig, tung chokoladekage – Den franske Gateau Marcel – med kun fem ingredienser
Cordon bleu

Cordon bleu

Udtrykket bruges i flere sammenhænge både inden for og uden for køkkenet, og det bruges bl. Cordon bleu – eller gordon bleu, som mange fejlagtigt kalder det – er en ret, jeg – hver gang jeg serverer den – tænker, hvorfor får vi ikke den noget oftere
Ratatouille

Ratatouille

Jeg havde overvejet det længe, for skal jeg være helt ærlig, så er hverken squash eller aubergine blandt mine favoritter
Salsa

Salsa

Det samme gælder ikke i den spanske eller italienske variant af samme navn eller den argentinske chimichurri, den franske Sauce Verte eller den tyske Grüne Sose
Banke banke bøf......

Banke banke bøf......

Vores køleskab var i dag ved at være gabende tomt, hvilket det oftest er her midt på ugen. Hvis Oskar har tænkt sig, at sove en god lur om formiddag så tror jeg, at jeg skal en tur i køkkenet
Æg i cocotte med estragon og sprød tartine

Æg i cocotte med estragon og sprød tartine

Estragon er et kendt krydderi i detfranskekøkken man kalder det dronningen over alle krydderurter. Ofte er det middagsmaden i mange franske hjem når man ikke orker at lave mad eller lige har fået købt ind
Chokolade macarons fra Amo

Chokolade macarons fra Amo

Det er helt enkelt to makronskaller lavet med mandelmel og så lagt sammen omkring en lækker og blød ganache