Det kolde bord opskrifter opskrifter

Det daglige brød – Fuldkornsbrød til hverdagen

Det daglige brød – Fuldkornsbrød til hverdagen

Når dejen er færdighævet, tager du dejen ud på et meldrysset bord. Er du mere til de helt store brødprojekter, der strækker sig over et par dage kommer der også nogle af de opskrifter
Det Nye Brød fra HTH

Det Nye Brød fra HTH

Næste dag, hældes dejen ud på et bord med mel og dejen skæres ud med en kniv eller en spartel, til boller som placeres på en bageplade eller meget ferne en flutes bageplade der er perforeret
Amerikaner mad, når det er bedst!

Amerikaner mad, når det er bedst!

Så ja nu får i opskrifterdet hele. Opskrifterne svare til ca. det var noget at en overskrift. Men skal man gøre det så kan man lige så godt være KLAM og gå hele vejen
Smørrebrød med det hele (sådan cirka)

Smørrebrød med det hele (sådan cirka)

Da jeg senere oven i købet blev introduceret for en skive rugbrød om morgenen, inden jeg måtte gå om bord i franskbrød, yoghurt eller andet, så var jeg tæt på at flytte hjemmefra med det samme
Flødeboller

Flødeboller

Det er en fordel hvis de skal skæres at de har ligget i køleskab. Hvis man ønsker tyndere bunde kan marcipanen rulles ud på et bord drysset med flormelis
Verdens Bedste Brød

Verdens Bedste Brød

Jeg plejer at have detkøkkenbordet den første dag. Er det fingervarmt som i andre opskrifter. Rør først gæren ud i vandetdet er jævnt fordelt
Kanelsnegle

Kanelsnegle

Rør gæren ud i det lune mælk. Rul dejen ud på meldrysset bord. Det giver cirka 15 kanelsnegle. lav vaniljecreme
Kartoffel fladbrød m. forårsløg

Kartoffel fladbrød m. forårsløg

Det passede særlig godt i dag, hvor der var en rest kartofler i køleskabet, som jo nærmest bare ventede på, at blive brugt til netop dette formål
Snaskede kanelsnegle med vaniljecreme

Snaskede kanelsnegle med vaniljecreme

Hjemmelavet vaniljecreme er jo slet ikke svært at lave, og så smager det ret lækkert. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en rektangel på et par mm
Scones m. chokolade

Scones m. chokolade

Skær smørret i små tern og smuldr det ud i melblandingen. Men de passer også perfekt til et stort brunchbord
Tærte med spinat, svampe og feta

Tærte med spinat, svampe og feta

Det gode ved tærte er også, at det smager næsten lige så godt koldt, så resten kan du bare tage med på madpakken dagen efter
Bryggerboller

Bryggerboller

Det er lidt sjovt at maltmel bruges meget i industrien for at signalere “groft brød”, men maltmelet i sig selv laver jo ikke brødet groft
Nougatsmåkager

Nougatsmåkager

Tilsæt detkolde smør i mindre stykker og smuldr det ud i melblandingen med fingrene. Men nougat er nu engang mere julet end hindbær, så derfor har jeg skiftet fyldet ud
Lakseroulade med spinat

Lakseroulade med spinat

Lakseroulade er altid et hit på gæstebordet. Fyldet er cremen fra en cheesecake, og en tsk abrikosmarmelade udgør æggeblommen
Koldthævede Kerneflútes

Koldthævede Kerneflútes

græskarkerner+ græskarkerner, hørfrø og birkes til drysRør gæren ud i detkolde vand og tilsæt dernæst sukker, salt, maltsirup og herefter de forskellige melsorter en ad gangen
Sunde boller

Sunde boller

FiberHUSK massen blandes i skyr- og gærblandingen og der skal røres kraftigtAlt det forskellige mel tilsættes og æltes i blandingenTag dejen ud på bordet (som er meldrysset) og ælt det godt igennem, meget lettere på bordet end i skålen medmindre du bruger en køkkenmaskine
NOMA

NOMA

Efter at have aftalt, om vi kunne tænke os den store eller lille menu, fik vi skænket champagne, og fik at vide, at den første ret allerede stod på bordet = Blomsten