Min mor havde fyldt huset med damer, som forinden var blevet orienteret om, at frokosten ikke skulle være al for stor og fyldig, da eftermiddagen ville byde på rig mulighed for at fylde maven
Bring de frosne jordbær i kog, tilsæt stevia og vaniljekorn, blend og opløs 2 tsk agar agar ( 2 stk husblas) efter anvisning på indpakningen. Jeg har brugt Mette Blomsterbergs lave dessert glas, som jeg har købt her Stil glassene straks skråt i køleskabet og lad dem afkøle i mindst 2 timer
) Når jeg skriver sådan, er det fordi jeg flere gange efter at have set Mette Blomsterberg eller en anden dessert-vizard trylle den lækreste creme brulée frem, selv har stået med en halvflydende lækkersmagende vaniljecreme, der bare ikke er blevet rigtig stiv og derfor kun har sendt tankerne i retning af creme brulee pga
Marcipan og sukker æltes sammen med hænderne, hvorefter smørret tilsættes lidt ad gangen. Jeg har længe haft kig på Mette Blomsterbergs udgave af Citronmåne, hvilket kan synes lidt skørt da jeg normalt ikke er til citronmåne
lakridspulverLakridspulver til at trille fudgen i efter afkølingHæld sukker og fløde i en stor sautepande og smelt langsomt til sukkeret er opløst under omrøring
Med dette billede af mit bidrag til Nytårsaften - Kransekagetoppen efter Mette Blomsterbergs opskrift - vil jeg gerne ønske alle jer mine kære læser et rigtig godt nytår - vi ses i 2013
- efter Mette Blomsterbergs opskriftJeg fik jo denne skønne bog af en tidligere studiekammerat, og idag skulle der tages hul på "afprøvnings-bylden", for hold nu op hvor er der mange lækre sager deri, som jeg uden tvivl skal prøve hver og en af
Ælt marcipan og sukker sammen og ælt derefter smørret i lidt ad gangen. Mette Blomsterberg har tilfældigvis i sin bog "Forelsket i det søde liv" en opskrift på en sådan kage, og den bog står tilfældigvis hjemme i mit køkken
Jeg ville gerne selv have lavet et overflødighedshorn i år - det så da nemt ud da de lavede det i kagedysten - meen jeg blev klogere og efter at have formet den første ring og tænkt at det måske ikke rigtig var så nemt og så bagefter at have smidt hele den første plade med kransekage ud fordi de var underbagte, så blev tiden i år kun til nogle kransekagebrød, som til gengæld var rigtig gode
Hæld til sidst den smeltede smørblanding ned i dejen lidt efter lidt og vend det sammen. Chokoladekagen er fra Mette Blomsterberg, og lemon curden er den samme, som jeg har lavet før
Jeg blander marcipan, glucosesirup og flormelis efter opskriften, men da jeg skal til at rulle marcipanen ud har jeg ikke mere flormelis, da jeg jo brugte det sidste på at prøve at få min topping til at blive mindre flydende
Kom herefter dejen på et stykke bagepapir og den ud til en firkant. Ikke mindst fordi det er smadder flot at se på, men også fordi dommerne Mette Blomsterberg og Jan Friis Mikkelsen komplimenterede brødet for dets gode krumme og sprødhed