Rester er perfekte til madpakken dagen efter. Fiskebordet er uden tvivl min FAVORIT til julefrokoster, og sidste års julekalender bød på tre opskrifter, hvor jeg legede med fiskefars -->Røget Makreldeller, Tundeller samt Torskerognsdeller
pesto, tomater og mere frisk spinat efter som tilbehørSnit forårsløget fint, skær laks og spinat i mindre stykker/strimler, riv osten, og rør æggene med salt og peber
Det var helt perfekt, da vi netop var hjemvendt efter en weekend i Hellerup hos min storebror. Herefter tilsættes ægget lidt ad gangen indtil dejen bliver sammenhængdende og kan formes til en kugle
Salt og peber efter smag. Kold røget laks – helst fra fiskehandleren. Salt og peber efter smag. Impulsive morgenboller 200 gr Kold røget laks – helst fra fiskehandleren
Eller lad løgene blive i – det gør jeg fra tid til anden, hvilket giver en mere “rustik” sauce, som ikke helt er efter bogen, men som stadig har masser at byde på
Jeg lavede en halvportion, da vi ikke får spist mere end en enkelt pizza og en pizza smurt med flødeost er i mit hoved ikke specielt lækker dagen efter
Start med at koge perlespelt efter anvisningen på pakken. Her har jeg vendt dem med syrligt-søde æbletern, cremet avocado, røget laks, saltet feta og ristede græskarkerner
Hvis skovbunden om efteråret var mad …. Dagen efter pakker du det ud igen, skyller saltet af, vakuumpakker det sammen med 3 spsk. Dilden renses og blancheres i kogende vand i 5 minutter, hvorefter vandet hældes fra. Blend herefter dilden med 60 grader varm, smagsneutral olie i 5 minutter, hvorefter det blot skal på en lille flaske, og så på køl til det skal bruges. I mens tænder du røgpistolen og skyder røg ned til creme fraichen i en lufttæt beholder, på med låg og lader stå 3-4 minutter, hvorefter røgen lukkes ud igen
Måske efter en hård dags arbejde i haven. En oksegryde med peberfrugter, løg, kommen og røget paprika. Brun oksekødet, tilsæt løg, peberfrugter, hvidløg, kommen, røget paprika og chiliflager
Efter en lynhurtig tur til det lokale supermarked, blev vores "hurtige" måltid denne Low carb røget makrelsalat med æg på en skive lækkert dansk rugbrød
4 portioner1 hvidkål, snittet2 løg, groft hakketKarry efter smagLidt fedtstof (olie eller margarine) ½ liter vand2-3 gulerødder, i skiverSalt og peber1 ring røget medister i skiver6-9 blommer i kvarteVarm en gryde op med lidt olie/margarine og svits karryen lidt af