Eksotisk salat opskrifter

Thaï-deller med eksotisk salat

Thaï-deller med eksotisk salat

Steg deller af farsen og server gerne med en eksotisksalat. Salaten kunne være spæde spinatblade, mango, ananas, chili, forårsløg og noget citronsaft/olie/fishsauce-dressing
Eksotisk coleslaw

Eksotisk coleslaw

Bland alle ingredienserne til salaten i en skål. Bland salat og dressing omhyggeligt og smag til med yderligere krydderier, før salaten anrettes og drysses med persille
Eksotisk krydrede lammedeller

Eksotisk krydrede lammedeller

Vi fik en græsk inspireret salat til (rødløg, oliven, feta, tomater, agurk uden skræl og kerner dryppet med lidt olie og æbleeddike)
Eksotisk quinoagrød

Eksotisk quinoagrød

Jeg har indtil nu hovedsageligt brugt quinoa i forbindelse aftenmåltidet, enten i salater eller som erstatning for fx ris og pasta
“Sunde salater” af Anne Hjernøe

“Sunde salater” af Anne Hjernøe

Nogle af elementerne er en smule eksotiske i forhold til hverdagskøkkenet, men mange er også blot relativt normale og lettilgængelige råvarer, som er tilberedt på en mere eksotisk måde, hvilket jeg synes er en rigtig god kvalitet
Fattoush

Fattoush

Hvis du er til de mere eksotiske retter. Fattoush er en nærende salat fra det libanesiske køkken, som i øvrigt også er særdeles lækker
Kylling Tikka Masala

Kylling Tikka Masala

Og så laver jeg gerne en af mine mere eksotiske livretter som denne Kylling Tikka Masala. Server med ris eller naanbrød, raita og en god salat
5 lækre retter fra Mellemøsten

5 lækre retter fra Mellemøsten

Jeg tænker altid på musaka som en eksotisk variant af lasagne, men det ved vi jo godt det ikke er. Tabouleh – Salat på arabisk
Broccolisalat

Broccolisalat

Broccolisalat – Broccoli, tidligere kendt som aspargeskål, er en populær grøntsag i Danmark. Broccolien har sæson fra juni til november, og den kan koges, stuves, gratineres, steges eller bruges rå – for eksempel i en salat
Pistacie og Kikærte Deller

Pistacie og Kikærte Deller

Da jeg blev vegetar kastet jeg mig hurtig ud i div prøvninger med at lave bøffer, burger, frikadeller, for det høre jo til, alt andet er jo bare tilbehør og jeg fik enlig hurtig bikset en god rødbede bøf samme, men jeg oplevet hurtigt at jeg enlig spiste det samme som før, bare lavet på en anden måde og det fandt jeg enlig lidt kedsomligt, jeg ville gerne bevæge mig ud i mere eksotisk mad, da dansk mad enlig ikke siger mig så meget, da det ofte er meget tung spise, så at stå og lave bøffer og frikadeller, er noget jeg gør meget sjælendt, jeg vil hellere grille en aubergine til min burger, men jeg laver da nogle deller engang imellem, da de super gode til madpakken og når jeg nu engang imellem for lyst til en omgang boller i karry og kartofler med sovs
Rejecocktail anno 2015

Rejecocktail anno 2015

Min kæreste og jeg har bestemt os for, at det nytårsaften skal være to forretter - den ene er en asiatisk suppe, og denne er en restylet udgave af rejecocktail - det danske, lidt asiatisk og lidt eksotisk
Knasende sprødt sommerhit

Knasende sprødt sommerhit

Her er opskrifter med tydeligt nordisk præg, som Lammefjordsgulerødder og byg med kvædevinaigrette, og lækre eksotiskesalater som fx en Marokkansk gulerodssalat, der blev testet med succes i går ved grillen
Det veganske New York

Det veganske New York

Alt fra de klassiske nødder og chokoladedrys til de mere eksotiske skumfidus-creme, chocolate hot fudge, noget kanelknas og, og, og… der var så mange forskellige ting, at det var svært at vælge