Elg opskrifter

Forelsket i en elg

D. e. n. a. d. g. j. v. r. i. b. y. ,. s. t. ø. l. h. k. f. m. o. J. å. S. H. u. p. B. F. 1. 0. -. 6. 2. 8. 7. I. æ. T. Ø
Gjesteinnlegg: Gravet elg

Gjesteinnlegg: Gravet elg

Du kjennes sikkert til gravlaks, men har du hørt om gravelg. I min familie står elg på menyen året rundt, og favoritten er biten med gravet ytrefilet av elg
Pepperkaker må vi ha…

Pepperkaker må vi ha…

Kjevles så flat du kan og stikk ut menn, elger, koner, griser og nisser. Pepperkaker og pepperkakehus er nesten synonymt med julen for oss

Weekend-tur med julebord på GudbrandsGard hotell !

Hvis man kjører på 'nedoverski' -eller med snøbrett, så må det være himmelrike og ta en helg her. Sylte, skinke, okserull, røkt elg, salater, noe skalldyr, spekemat og noe annet digg

Julen er på vej...

Sofie har fået besøg af en lille fræk elg der kigger med fra vinduet. Elgen er tegnet på vinduet med en hvid Porca tusch, som nemt fjernes igen med en våd klud
Elg carpaccio (Moose snack)

Elg carpaccio (Moose snack)

200 g elgfilet eller lårstekplastfolie Vinagerette. 1 ss olivenolje1 ss balsamicoeddik1 ss hakkede tyttebærSalt og pepper Noen blader salat, frisk spinat eller ruccolablader1 ss hele tyttebær Bank ut kjøttet svært tynt mellom to flak plastfolie
Bløde eftermiddagsbrød

Bløde eftermiddagsbrød

Da jeg var barn husker jeg noget lignede der var rundt men ellers smagte lige sådan, og som havde sådan en elg udenpå pakken
Lun quinoasalat med grillede grønnsaker

Lun quinoasalat med grillede grønnsaker

Jeg serverte denne salaten sammen med kjøttboller av elg. Rød quinoa er det perfekte "grunnstoff" for salater som skal serveres til mange
Det er vildt

Det er vildt

1 elg, 3 traner og en masse fritgående får, lam og køer. Vi har været på ferie i Norge. Vi så og oplevede en masse bl

Viltgryte

1 kg viltkjøtt (hjort, rein, elg, rådyr)smør til bruning300 g fersk sopp200 g gulrot i terningar200 g sellerirot i terningar3-4 dl vatn2 dl rømme2 dl fløyte2 ts viltkryddersalt og peparSkjær kjøtet i terningar, brun det godt i ei gryte, ha i viltkrydder, ha i grønnsaker og sopp

Jægersuppe

kraftig bouillon elg, hjort eller okse 2 dl. ca. 1,3 liter 1 skalotteløg 3 dl. friske tragtkantareller - eller 1,5 dl