Når min mor lavede det her var der ikke et øje tørt , jeg elskede det som barn , kartofler og gullerødderne tager rigtig god smag fra kyllingen og det hele er saftigt og lækkert , den kolde sovs gør det hele endnu mere lækkert og ikke så tungt
Slå æggene ud over grøntsagerne og rør godt rundt, så ægget stivner i små bidder. Stegte ris er vist det samme som kinesisk biksemad – man kan komme alt, hvad man vil i retten, bare man holder sig til grundprincipperne – ris, æg og soya
Den marokkanske kylling er tilgengæld fyldt med smag fra kanel og nelliker, hvilket passer rigtig fint sammen med sødmen fra rosinerne og det sprøde og nødde-agtige fra pinjekernerne – som alt sammen ligger og hygger sig i en lækker, cremet “sovs”
Men hvorfor egentlig stege enkylling i gryde, når man kan stege den i ovnen og derved opnå sprødt skind, mindre opvask og mindre fedt, men stadig god smag
Lad det koge lidt ind til det tykner og brug det som en kraftig sovs på kød og grønsager. Tilberedmarinaden og læg de hele kyllingebryster, uden skind, heri
Den smager super godt, og er nem at lave. Når tiden er gået kommes æblerne og den hvide mælkesovs i. Så blev det tid tilendnuen lækker opskrift her på bloggen
En ret jeg altid har været glad for er kylling i rød karry og den skulle tilrettestilgryden. Da det var færdigt tog jeg noget af væden op i en lille gryde og jævnede med maizena, det blev derefter hældt tilbage i retten
Tag kyllingeoverlårene op, læg dem på et fad, og dæk dem til med stanniol, mens du laver sovs. Serveres med kartofler, agurkesalat, rabarberkompot og ensovs lavet af stegeskyen