Det er forøvrigt første gange jeg prøver at lave min egen vaniljecreme og jeg er så tilfreds med resultatet at jeg nu har bestemt mig for aldrig mere at købe en færdig
Jeg har lavet denne her version lidt ekstra lækker ved at komme marcipan i dejen. Det blev der heldigvis lavet om på i går i anledningen af, at min svoger har fødselsdag i dag, og det er hans yndlingskage
Igår havde jeg mulighed for, at lave kagen færdig fra morgenstuden og pynte med bær og nødder. Jeg kører først marcipan, sukker og smør i maskinen og så tilsætter jeg æggene et ad gangen
Når den er færdig, smider jeg den i fryseren til på torsdag. en hjemmelavet, og frisk frugt. Kagedelen af desserten består af et stykke hindbærtærte med marcipan (jeg bager en miniudgave af tærten, så det ikke bliver noget særligt stort stykke - af hensyn til at man generelt er ret mæt, når man når til desserten nytårsaften), et stykke brownie (måske triple chocolate
Her har jeg valgt den helt enkle udgave og pyntet kagen med lidt chokolade, men du kan sagtens gå all-in med vegetabilsk flødeskum (fx havre- eller kokosflødeskum), bær (når de er i sæson), marcipan, nødder eller andet
Når kagen er færdig, vil en strikkepind, der stikkes i kagen, komme ud ren. Tærten er lavet med en marcipanbund, dernæst et lag smeltet chokolade, et lag vaniljecreme, et lag jordbær og til sidst et lag jordbærgelé
Min var færdig på under et minut. For små to uger siden delte jeg en opskrift på hjemmelavet lemon curd og fortalte, at den faktisk var blevet brugt til noget bestemt, og at jeg snart ville afsløre det