Falafel med kogte kikærter opskrifter

FALAFEL

FALAFEL

Hæld vandet fra kikærterne, skyl dem og kom i gryde med frisk vand, og bring i kog. Efter min mening skal en falafel være sprød udenpå med en blød fast konsistens indeni (lyder vist lidt selvmodsigende
Falafel vafler

Falafel vafler

Jeg har lavet min egen version som blandt andet laves medkogtekikærter, og er derfor hurtigere at bikse sammen, hvis man har en dåse kikærter stående (frem for at skulle bruge tørrede kikærter som man normalt bruger når man laver falafler)
Falafel og hummus

Falafel og hummus

De kogtekikærter fra dåsen køres sammen med resten af ingredienserne. Kan du lide den tyk og formbar, holder du igen med væden
DURUM MED FALAFEL

DURUM MED FALAFEL

Falaflerne serverede jeg med en pandekage bagt på fuldkornshvedemel og lidt spinat, tomat og avokodo
Sunde Nordiske Falafler (uden friture)

Sunde Nordiske Falafler (uden friture)

Du kan vælge at trille farsen til de traditionelle kugler og stege dem i friture, men jeg vil nu helt klart anbefale dem her som lækre falafelbøffer helt uden olie – for eksempel som her serveret på hjertesalat og toppet med tahindressing, hoisin, shirasha, frisk persille og cherrytomater
Klassisk hummus

Klassisk hummus

I mange år har jeg været frustreret over, at min hjemmelavede hummus ikke kom i nærheden af dem, man får hos de gode falafel steder
Hjemmelavet hummus

Hjemmelavet hummus

 Hummus er ideelt som dip, i sandwich, til falafel eller bare som tilbehør. Jeg er vokset op med hummus
Falafler

Falafler

FritureolieFalafel-farsen laves lettest i en kødhakker, ellers kan det gøres i en foodprocesser. Denne opskrift har min mor haft med hjem fra Israel, hvor hun arbejdede som ung - der findes et utal af andre måder at lave falafler på - men denne, synes jeg, er den rigtige
Smæskesvær

Smæskesvær

Den kan selvfølgelig også være utraditionel og bestå af alt fra falafel og lasagne til burger og pizza
Falafel

Falafel

Jeg samtalede igen med veninden fra Aarhus som tit og ofte havde haft held med falafler. Som tidligere omtalt havde jeg en stor mængde udblødte kikærter liggende i fryseren til et under lang tids opsejling falafelprojekt, faktisk lige siden jeg havde besøgt Vestbredden i Palæstina, hvor nystegte falafler serveres på et hvert gadehjørne
DURUM MED FALAFEL

DURUM MED FALAFEL

Falaflerne serverede jeg med en pandekage bagt på fuldkornshvedemel og lidt spinat, tomat og avokodo
Fedt- og glutenfri falafel! (opdateret!)

Fedt- og glutenfri falafel! (opdateret!)

Hæld vandet fra og blend kikærternemed alle andre ingredienser, bortset fra vandet. Servér i pitabrød med grøn salat og tahindressing eller sammen med kartoffelrösti, kogt broccoli og vegansk tzatziki
Inaktivitet bekæmpes med Butternut Squash !

Inaktivitet bekæmpes med Butternut Squash !

Vi var blandt andet i Bazar vest, hvor jeg fik min første falafel rulle (mega lækker btw). Butternut Squas og søde kartofler i tern, sammen med friske grønne bønner, squash, løg, peberfrugt, kikærter, kokosmælk og masser af karry
Pandestegte falafler

Pandestegte falafler

Efter at kikærterne har ligget i blød natten over, hældes vandet fra og de blendes til en ensartet masse (med stavblender eller i foodprocessor)
Hummus - The real deal

Hummus - The real deal

Jeg skifter lidt, men hvis jeg skal bruge hummus i forbindelse med falafler, så bliver det den langsomme metode, blandt andet da der skal bruges mange kikærter, men også fordi kikærter til falafel ikke må være kogte