Fennikel med bacon opskrifter

Burger med svampemayo, sprød marsala-parmaskinke, friteret fennikel, emmenthaler og frisk basilikum

Burger med svampemayo, sprød marsala-parmaskinke, friteret fennikel, emmenthaler og frisk basilikum

Café-burgere kan være okay, men de fleste af gangene er det netop gane-opskærende boller med en skorpe hård som sten, men til gengæld kun bestående af luft indeni, rucola eller de der spæde salatblade, som smager af jord, tomme-tykke tomatskiver, hvor den grønne dims fra stilken ikke er skåret af, slatne agurker (friske – og det skal de sgu’ ikke være i en burger), tarvelig ost med hårde kanter, ketchup nok til at fodre en hel hær og måske en omgang bacon, som blev stegt i morges
Bulgursalat

Bulgursalat

Skær tomaterne, fennikel, abrikoser og forårsløg i mindre stykker. Lad bulguren køle af – vend dem med en gaffel af og til undervejs
Minestrone suppe

Minestrone suppe

Snit fennikelen i tynde strimler. Tilsæt grønsagerne og svits dem med i ca. Skær bacon i strimler og svits det i en gryde et par minutter
Laksemad med æble-fennikelslaw

Laksemad med æble-fennikelslaw

Top brødet med rucola, laks, æble-fennikelslaw og bacon. Steg bacon sprød på en tør pande. Skær top og bund af fennikel, halver og fjern stokken
Blomkålsuppe Red Curry !

Blomkålsuppe Red Curry !

- kan du lage selv, hvis du har hvitløk, rød chili, sitrongress, thailandsk chili, galanga, kaffir limeblader, fennikel, korriander og salt
Clam Chowder – muslingesuppe

Clam Chowder – muslingesuppe

Kom finthakket hvidløg, laurbærblade, kartofler, gulerødder, fennikel og de finthakkede krydderurter i gryden sammen med væsken fra muslingerne som tidligere er siet fra, samt mælk og fløde

Birthday Girl 7 Years Old

½ fennikel i tern. Hvorfor man gennemgår denne måned år efter år med lys i øjnene og nisser på loftet er mig en gåde
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Server torsken medfennikelkompot, bønnepure og lidt godt brød. Skær løg, fennikel og bacon i skiver. Kom herefter bacon i og smag til med salt og peber

Madspild eller Mallorca?

Brug gerne toppene af porrer, fennikel, forårsløg, skræller af rodfrugter kan vaskes, tørres og steges til chips
Fettuccine med guanciale, pancetta og lardo

Fettuccine med guanciale, pancetta og lardo

Guanciale er italiensk svinefedt (med en lille-bitte-tiny smule kød på), som bliver marineret i salt, sukker, sort peber, fennikel og hvidløg i tre ugers tid