fintmalede loppefrøskaller som fx FiberHUSK (ca. Disse boller er bagtmed teffmel, som er et alternativ til glutenfrie meltyper som rismel, quinoamel og hirsemel
Problemet med glutenfri mel-typer er at de ikke er særligt fiberholdige, så det er vigtigt, synes jeg, at tilsætte ekstra fibre og så bliver glutenfrit brød hurtigt tørt, så man skal virkelig passe på, at dejen ikke er for tør
Du kan nu vælge at pensle bollernemed vand, mælk eller æg eller du kan lade hver. Du kan for den sags skyld også vælge at skifte gulerødderne ud med andre grøntsager/rødder
De er sprøde, luftige, fiberrige – men på ingen måde tørre & tunge…. Form skiverne som boller, lig dem på en bageplademedbagepapir, og tryk dem lidt flade
Nogle kan desværre ikke tåle æg og går derfor glip af en del bagværk, men med disse boller kan man stadig nyde en varm bolle med smør (elsker vi vel alle sammen
De søde kartofler kan bruges i fx pizzabunde, boller/brød, pandekager, vafler, grød, kager og gratiner, men i virkeligheden er det jo som med så meget andet kun fantasien, der sætter grænser
Med denne her opskrift for du nogle rigtig gode sunde grove fiberboller som både er godt til morgenbordet, men også som tilbehør til mad eller som sandwichbrød