Fisk kan være nemt, lækkert og super sundt på samme tid. Det kan være svært, at spise tilstrækkeligt med fisk, da det kan være ubekvemt at medbringe til frokost og vanskeligt at tilberede perfekt
Eller du kan bruge det som en slags dyppelse – en bund til at lægge stegt fisk eller kød på. Steg flæsket sprødt og lækkert på en stegepande uden tilsætning af fedtstof
som fyld i en kødsovs, chilli con carne eller i frikadeller affisk, kylling eller oksekød. Min madpakke de næste par dage bliver kødsovs med grønkål på en bundaf broccoli og rå grønkål
Kød, fisk. Bran flakes, Kelloggs Special K og andre lavet på en af nedenstående melsorter. Jeg har selv døjet med mavebesvær igennem en håndfuld år, og har rendt til den ene læge efter den anden – uden at finde nogen form for løsning på mit problem
Jeg spiste en del fisk og skaldyr efterfølgende, som min krop havde det en del lettere med. Denne gang havde jeg fokus på at få endnu flere af de bladgrønne og mørkegrønne grøntsager med, og herudover eksperimenterede jeg med noget mere juice per dag end sidste gang, samt ingen tykkere, blendede smoothies
Børnenes fiskefavorit – Et fad med grønkål, fisk, rejer, chorizo og kokosmælk bagt i ovnen. Her kommer endnu en lækker varieret madplan til ugen der er på vej
salat, feta, grøntsager, kylling, fisk. På billedet herover ses kyllingen serveret på en bundaf øko-logisk sa-lat, radisser, rød pebber, agurk, feta, toppen af forårsløg
Damp er jo ret smart, da det kan bruges til rigtig meget – give boller en sprød og saftig overflade, dampe fisk til perfektion, og så bevarer du en del flere vitaminer i dine grøntsager ved at dampe fremfor at koge
Dem finder du eksempelvis i fede fisk, økologiske animalske produkter, avocado, mandler, nødder etc. Lynstegt umami tunsteaks påbundaf kikærter, squash og spinat (se opskrift)
Laksefilet på grøn bundFisk er super for vores sundhed, og laks er ingen. Aftensmadpå få minutter er efterhånden en vigtig del af den travle hverdag, og den mest brugte undskyldning for ikke at leve sundt er vel efterhånden tid
Fisk er super for vores sundhed, og laks er ingen undtagelse. Størstedelen af folat-indholdet i grøntsager vil ødelægges ved langvarig kogning, derfor koges grøntsagerne nænsomt i denne ret
Kan spises alene eller som tilbehør til et stykke kød eller fisk. Steg det meste af vandet ud af spinaten på en mellemvarm stegepande – tilføj peberfrugt, løg og hvidløg og læg det i et ildfastfad
Ca to timer efter træning er det tid til et egentligt hovedmåltid med protein af høj kvalitet (fisk, fjerkræ, vildt, okse), masser af grønt (så meget du overhovedet kan spise og som tommelfingerregel skal det fylde dobbelt så meget på tallerkenen som kødet) og lidt fornuftige kulhydrater i form af fx kartofler, søde kartofler, brune ris, perlespelt eller lignende