Eller langtidsstegt flæskestegmedbalsamico-glaseretkartofler og æblesauce. Server æblesaucen til den saftige flæskesteg skåret i skiver og "brunede" kartofler på siden
Brun sovs, hvide og brunedekartofler og rødkål. En af de ting en husmor/far frygter til jul, når flæskestegen ligger i ovnen, det er om sværen nu også bliver sprød
hvor mange ved ikke, hvordan en flæskesteg, en gås eller en and ser ud. Og de brunedekartofler ligner jo mere eller mindre også sig selv uanset hvor i landet vi ser dem
Ja, det vidste jeg jo heller ikke, og minfamilie var slet ikke nogen hjælp der, for vi havde aldrig tænkt på, at vi kunne spise andet end “flæskesteg” (død gris) og “andesteg” (død and)
Nogle af de mest udbredte traditioner er julemiddagen (bestående af and, gås, kalkun eller flæskestegmed tilbehør som rødkål, brunedekartofler, syltede agurker, etc
Man skal altså have en vin der har syre nok til at modståfedmen i flæskesteg, and og sovsen. Derudover er der syren fra rødkål og sødmen fra de karamelliseredebrunedekartofler