For selvfølgelig skal julennydes, men det behøver ikke at betyde at du en hel måned skal drukne dig i æbleskiver, småkager, konfekt, fiskefileter, flæskesteg, ris á la mande og gløgg
Bogen kommer rundt om andestegen, flæskestegen, medisteren til en start. et par fifs til valget af julevinen, som fint bliver beskrevet påen ikke så “vinens-bouquet-leder-tankerne-mod-traktordæk-kørt-gennem-mudret-men-dog-klakholdig-jord”-agtigmåde
Ja, det vidste jeg jo heller ikke, og min familie var slet ikke nogen hjælp der, for vi havde aldrig tænkt på, at vi kunne spise andet end “flæskesteg” (død gris) og “andesteg” (død and)
Da jeg var barn, var det en tradition, at man sluttede juleaften af med en rugbrødsmad med den lækre flæskesteg, der var tilovers fra aftenens festmåltid
Der spises havregrynskugler, klejner, brunkager, pebernødder, risengrød, æbleskiver (som i går) and/medister/flæskesteg, kartofler, brune kartofler, rødkål, brun sovs og risalamande
Brug chutneyen som tilbehør til and, gås og flæskesteg og som tilbehør til indiske curries. Skær ned på hver side af brystbenet og skær begge fileter af