Bogen kommer rundt om andestegen, flæskestegen, medisteren til en start. et par fifs til valget af julevinen, som fint bliver beskrevet på en ikke så “vinens-bouquet-leder-tankerne-mod-traktordæk-kørt-gennem-mudret-men-dog-klakholdig-jord”-agtig måde
For selvfølgelig skal julen nydes, men det behøver ikke at betyde at du en hel måned skal drukne dig i æbleskiver, småkager, konfekt, fiskefileter, flæskesteg, ris á la mande og gløgg
Da jeg var barn, var det en tradition, at man sluttede juleaften af med en rugbrødsmad med den lækre flæskesteg, der var tilovers fra aftenens festmåltid
Men ting som spareribs og flæskesteg bryder jeg mig overhovedet ikke om. En anden måde, hvorpå jeg får det dårligt, er rent psykisk – og en smule fysisk
Ja, det vidste jeg jo heller ikke, og min familie var slet ikke nogen hjælp der, for vi havde aldrig tænkt på, at vi kunne spise andet end “flæskesteg” (død gris) og “andesteg” (død and)
Der spises havregrynskugler, klejner, brunkager, pebernødder, risengrød, æbleskiver (som i går) and/medister/flæskesteg, kartofler, brune kartofler, rødkål, brun sovs og risalamande
Brug chutneyen som tilbehør til and, gås og flæskesteg og som tilbehør til indiske curries. et dobbelt gåsebryst – det kan steges og serveres på samme måde