Forårs mad gæster opskrifter

50 år

Jeg har bare altså nogle fantastiske venner, for pludselig, blev jeg degraderet til at tage mig af mine gæster og de tog over, med at få maden på buffeten, kødet som Søren havde grillet, skåret ud og i det hele taget sørget for, at alt blev arrangeret på buffeten, så vi kunne komme igang med at spise
Mia’s ynglings mad #3 – vegetarisk galette af nødder og kerner, med spinatpesto og årstidens grønt

Mia’s ynglings mad #3 – vegetarisk galette af nødder og kerner, med spinatpesto og årstidens grønt

En af mine ynglings kogebøger fra 2015 har en opskrift der hedder ‘Seeded pistachio and squash galette’ og jeg har længe beundret hvad jeg synes lignede et mesterværk – hvis du så billedet i bogen ville du vide hvad jeg mener – før jeg endelig fandt en god nok undskyldning for at lave den… Eller hvad der som så mange gange før endte med at være min fortolkning og lidt anderledes udgave, men det endte godt, for både mine gæster og jeg var meget tilfredse med både smag og udseende

Grubleri #2 – Vi har gæster fra USA

Så jeg skal faktisk primært sørge for husly og mad til de kære længeventede gæster. De vil bare gerne opleve alt, hvad der er dansk og spise så meget dansk mad som muligt

Silas 6 år og update

Tidligere sengetider, senere sengetider, mad og ingen mad før sengetid, helt mørkt eller mildt tændt lys hele natten, sove i vores seng, weekendseng i soveværelset og egen seng
Chokoladekage med chokolademousse

Chokoladekage med chokolademousse

En måned spækket med hygge, gæster, besøg, levende lys, hjemmebag, hemmeligheder og alt derimellem – for de fleste i hvert fald
Andebryst

Andebryst

rødvinssauce, hele, stegte svampe og forårsløg og kogte kartofler. Andebryst – afhængig af størrelsen er der mad til 2-2½ personer i et andebryst. Share on TumblrShare on Tumblr Andebryst – afhængig af størrelsen er der mad til 2-2½ personer i et andebryst
Røstihapsere med røget laks, dildcreme og hjemmebagt surdejsflute

Røstihapsere med røget laks, dildcreme og hjemmebagt surdejsflute

Jeg havde egentlig overvejet at lave både en slags pandekager eller madmuffins som tilbehør, men jeg er vild med røstikartoflerne og fik lyst til at se, om det kunne lade sig gøre at lave dem med en rest kogte kartofler i stedet for at bruge rå, revne kartofler
Brunsviger - luksusversion

Brunsviger - luksusversion

Christian fik vasket de sidste ting fra lørdag op og gået ned med flasker i flaskecontaineren, og jeg fik lavet madplan og handlet ind til den
Græsk trifli

Græsk trifli

Efter eksamensræset i juni havde jeg blot brug for at ligge på stranden med gode frilæsningsbøger, nyde solen, mountainbike, vandre, spise god græsk mad og nyde det gode selskab (med-guider, gæster og veninder, der kom på besøg)

Flyveklar

Fru Madsens nørklerier. Homemade crackers. Jeg er ikke god til stærk mad, og derfor har nydelsen af chili været noget,
Fyldte peberfrugter

Fyldte peberfrugter

Resten af ugen kan gæsterne sætte sig til bords og nyde den mad de øvrige gæster/madhold har lavet. buffet-morgenmad og tre retters menu om aftenen
Vegansk fødselsdagsfest

Vegansk fødselsdagsfest

Det er et stort arbejde at lave så meget mad selv, men for at det alligevel skal blive en god oplevelse, er god planlægning nøgleordet
Hindbærtærte med marcipan - kaffebordsversion

Hindbærtærte med marcipan - kaffebordsversion

Synes, at weekenden flyver forbi, og ugerne snegler sig fremad. Der var knap nok en rest tilovers, så Christian kunne nyde et stykke dagen efter, hvor vi slappede af oven på at have haft gæster
Pistacieis med snyd

Pistacieis med snyd

Isen blev rigtig lækker, cremet og mad masser af smag og ganske få krystaller – men. Jep, en ekstra topping i isen Faktisk bundede det hele i at jeg var faldet over en pose pistaciemasse fra Odense og gerne ville anvende den til en dessert da vi skulle have gæster