Hvis du ikke har en pande, der er stor nok, så brug i stedet nogle af skaldyrene til en forret, f. Læg dine vongole (hjertemuslingerne) i en stor skål eller anden beholder, og dæk dem med saltvand for at efterligne havet (vandet skal kun lige dække)
Det er et stykke smørrebrød eller måske snarere en frokostanretning eller en forret. Førhen bestod den af kogte, løse ris, pommes duchesse (kartoffelmos rørt op med æggeblomme), dampet fisk og stegt fisk, muslinger, rejer, asparges, hummerhaler, ristede champignoner, samt to slags sauce – et helt udstyrstykke og festfyrværkeri … måske deraf navnet
Start med at hælde alle muslingerne i en stor skål eller balje og dæk med koldt vand. Til aller sidst tilsætter du de friske krydderurter, citronsaften og smager til med salt og peber efter behov
Den fungerer både som forret og som hovedret. Retten kan laves på mange måder, men her har jeg valgt en simpel ret, med en kraftig sauce, så alle kan være med
En stak blev købt med hjem og tilberedt som forret på en skøn og varm søndag. Lørdag da vi var ved Båring Fisk for at købe lidt lækkert med til sommerhuset, så havde de en stak friske blåmuslinger
Men maden kommer på bordet og alt om kedelig brød og mayo er glemt igen, fantastisk velsmagende muslinger i en lækker suppe, moulles farci med den sprøde overflade og pil selv rejer (disse er ikke på kortet, men kan som regel bestilles alligevel) og til sidst nogle utroligt sprøde fritter, nok de bedste jeg længe har fået
Min kone tog kødmenuen dog med fiske forretten. Lyn hurtigt kom der et glas champagne på bordet til muslingeforretten som var kolde dampede muslinger i en suppe af muslinger og estragon olie, en salat af div
Der er ingen tvivl om at kammuslinger er en af min favorit forretter/hovedretter - og jeg elsker dem på min fars usunde måde Har du lyst til at forsøge kommer opskriften her
Forretten gik det fint med, selv om Mikkel ikke brød sig om de seje grøntsager i blomkålssuppen. Vi fik spisekortet og valgte forskellige forretter og den samme hovedret
Retten var kammuslinger som lige havde ramt en brandvarm pande, så der dermed havde stegeskorpe, men stadig var rå indeni – helt som den type muslinger nu engang skal være
Forret var jomfruhummer, kartoffelmos, pocheret æggeblomme og sherryvinaigrette med hasselnødder. Dertil et glas Cremant, en lækker frisk start på noget der skulle vise sig at blive et rigtig god oplevelse og en af de bedste forretter jeg længe har smagt