Æg i cocotte med estragon og sprød tartineFranskmænd elsker denne her lille ret. Det er super delikat at dyppe sin baguette eller tartine i den bløde æggeblomme
Det havde vi dog ikke noget imod, så vi sad på den mørke gade med hyggelige gadelamper, så på mennesker og fik varmende fransk løgsuppe med ostegratinerede brød og derefter en sprød chevre chaud salad med honning og timian – begge virkelig lækre
★ Den første morgen i Budapest faldt vi over den hyggelige lille franske cafe À Table. Her kan du få et bræt kaldet ‘petit dejeuner’ (en lille morgenmad) med baguette, smør, marmelade, croissant, friskpresset appelsinjuice og en kaffe for 45 kroner eller lignende
Fransk på tallerknen – bestemt ikke i vejret …. Opskrift. Men derfor kan man jo godt prøve at gøre maden lidt fransk og sommerlig – hvis man så drikker et godt glas vin til, mens man spiser den, og forsøger at lade som om, at tæppet man har rullet sig selv ind i, er en varm middelhavsvind, så begynder det at ligne noget
Den meste kjente retten med blåskjell er Moules marinières, en fransk klassiker. Retten serveres som regel med nystekte baguetter eller hjemmelaget pommes frites
Endnu en råkold vinterdag har fået mig til at længes efter suppe, og i dag faldt mit valg på denne enkle udgave af en franske løgsuppe, som jeg i sin tid har udviklet til magasinet LIV
Du kan læse mere om bogen her, og nedenfor finder du opskriften på netop de franskebaguette, som her får italiensk selskab af et par Barolo-salsiccie og hjemmelavet peperonata (opskrift på sidstnævnte her)