Coq au vin er fransk og betyder hane med vin. Kyllingirødvin. Men det er ikke så nemt at opdriveidagligvarebutikker, og oftest bliver retten da også tilberedt med kyllingi stedet
Den klassiske, franskekyllingeret. Lørdagens langsomme simreret var nemlig lavet med stort set de samme ingredienser som coq au vin – bare med oksebov i stedet for kylling
der er noget fintfransk og fornemt over at kunne (og gide), og det giver gode point blandt gæster, upåagtet at mange mennesker mest er vant til rygende varm pulver-‘bearnaise’ fra Knorr og måske ikke engang kan lide ægte, lun bearnaise… Men det smager faktiskfantastisk (og helt anderledes end færdigeløsninger), og med opskrift her er det ikke engang møjsommeligt
Jeg vilblivei det franske, men bevæge mig længere syd på til Rhone området. Så i en eller anden tv udsendelse, at kokken flamberede kyllingernei cognac, så det måtte jeg også prøve