Det vietnamesiske køkken er primært inspireret af det kinesiske, tilsat lidt fra det franske og krydret med det malaysiske, cambodjanske og thailandske
Den klassiske, franskekyllingeret. Nem mad til en mandag. Lørdagens langsomme simreret var nemlig lavet med stort set de samme ingredienser som coq au vin – bare med oksebov i stedet for kylling
Ratatouille er en klassisk fransk ret, som består af grøntsager. En af de geniale ting ved ratatouille er, at retten egner sig til at masseproducere og gemme i fryseren til dage, hvor man måske ikke lige har tid eller overskud til at lave mad
Coq au vin er fransk og betyder hane med vin. Hvis du varmer din mad, er der reelt set ingen alkoholprocent i den, selvom du marinerer den i rødvin, koger den i øl eller flamberer den i cognac
★ Den første morgen i Budapest faldt vi over den hyggelige lille franske cafe À Table. Det er simpelthen en så dejlig by med masser af ting at se på og ikke mindst virkelig lækker mad
Restauranten er lidt en blanding mellem hollandsk og fransk og virkelig lækkert til de små penge. Her kan man både få klassiske variationer med bare creme cheese, men man kan også begive sig ud i mere spændende bagels med blandt andet røget kylling, japansk inspireret laks eller en morgenmadsversion med blandt andet banan og ahornsirup
sød fransk sneppe. Kyllingesalaten er perfekt til de dage, hvor maden skal tilbedes hurtigt. Hvis jeg laver den til aftensmad, gemmer jeg ofte en rest til frokost eller til madpakken
Jeg vil blive i det franske, men bevæge mig længere syd på til Rhone området. Så i en eller anden tv udsendelse, at kokken flamberede kyllingerne i cognac, så det måtte jeg også prøve
Man bruger det man har så man ikke skal investere i en dyr fransk ost, eller hen i fakta efter gratinerings ost når baby skriger, og hunden hiver i benet
Opskriften er fra det italienske/franske køkken. Smag til mad salt og peber. Det er sku da utroligt, at kanin ikke er repræsenteret på lige fod med kylling i de danske supermarkeder
Jeg glemte, med vilje, alt om kalorieregnskab og hyggede mig bare med god franskmad. ) men nu er jeg hjemme i det kolde Danmark igen, og hverdagen er tilbage - så min morgenmad bestod af lidt æg og en kop pukka pure te
Julia Child var en pioner inden for franskmadlavning. Hun formåede gennem "Mastering the art of French Cooking", at formidle det franske køkken til det intetanende amerikanske marked
Tarteletter er en fransk opfindelse og betyder i virkeligheden "lille tærte" - men serveres typisk ikke med den danske klassisker høns i asparges men derimod med frugter og lignende og anvendes som dessert