Opskriften her er vist med fokus på at du frit kan vælge om du bruger bønner, kikærter eller linser (en af mine tidligere kursister har også haft gode erfaringer med at bruge frosne, optøede edamame bønner), og at der også er mulighed for at variere de kerner, mandler eller nødder du bruger
frikadeller. Jeg lægger ud med den nemme karrykål, der er hurtigt rodet sammen på panden – eller i støbejernsgryden afhængigaf, hvor stor en portion du skal tilberede
Da jeg blev vegetar kastet jeg mig hurtig ud i div prøvninger med at lave bøffer, burger, frikadeller, for det høre jo til, alt andet er jo bare tilbehør og jeg fik enlig hurtig bikset en god rødbede bøf samme, men jeg oplevet hurtigt at jeg enlig spiste det samme som før, bare lavet på en anden måde og det fandt jeg enlig lidt kedsomligt, jeg ville gerne bevæge mig ud i mere eksotisk mad, da dansk mad enlig ikke siger mig så meget, da det ofte er meget tung spise, så at stå og lave bøffer og frikadeller, er noget jeg gør meget sjælendt, jeg vil hellere grille en aubergine til min burger, men jeg laver da nogle deller engang imellem, da de super gode til madpakken og når jeg nu engang imellem for lyst til en omgang boller i karry og kartofler med sovs
Jeg kalder disse frikadeller for nemme, fordi de er forholdsvis hurtige at lave. Der er ikke nogen af ingredienserne, der skal koges på forhånd, og der skal ikke bruges hørførslim eller andet godt til at få dem til at hænge sammen
Jeg vil i dette indlæg give en lille gennemgang af bogens indhold og så har jeg fået lov til at dele to skønne opskrifter fra bogen på nøddefrikadeller og en skøn råkostsalat
Og så havde jeg lavet en salat af gulerødder, æbler og rød peber i tern. Fandt en opskrift jeg en gang havde klippet ud af et ugeblad og arbejdede videre med den
Gør en bageplade klar med bagepapir (de bliver ikke så gode i fad) og form til frikadeller ved hjælp af en spiseske som dyppes i varm vand efter hver delle
Æble/rødbede salaten var også virkelig god – jeg spiste den til frokost på uni sammen med en god ven, der sad og spiste en kæmpestor frikadelle og et stykke tærte… pludselig fik jeg en uimodståelig trang til frikadeller… jeg stod dog imod, men er helt sikker på at den sprøde æble/rødbede salat vil være virkelig god som tilbehør til en frikadelle
Eller måske bare hakke noget og ligge det i fryseren, lige til at smide i frikadeller. Men sandheden er, at jeg kan lave mange flere glas pesto end jeg fik lavet