Udover at spise de friskefigner, som de er, så er dette nok min yndlingsmåde at tilberede dem på. Sæsonen er desværre ikke så lang, så det er med at udnytte det, imens de er her, og det gør vi ihvertfald herhjemme
Jeg kan anbefale kartoffelrøsti med avocado og laks / Asiatisk rejecocktail med avocadocreme, mango og kokos / Friskefignermedmozzarella og balsamico / Bagt knoldselleri med gedeost og honning
Sæt lige dele havregryn og quinoa i blød natten over sammen med lidt hakkede tørrede frugter – abrikoser, svesker, dadler, figner eller lignende – og lidt kanel
{ Tærte medfriskefigner, gedeost, parmaskinke og spinat. Det der med at finde på noget lækkert, når hverdagen suser forbi, efter lange dage på studiet og jeg har travlt med alt muligt andet
Speltsalat med pesto, tomat og mozzarella / Friskefignermedmozzarella og balsamico / Auberginelasagne medmozzarella og tomat / Græskarlasagne med svampe og timian / Hvid pizza med kartofler og løg
Skinke og figner. Drys chili over mozzarellaen sammen med lidt salt og peber. Gnid de varme brødskiver med et overskåret fed hvidløg med snitfladen nedad