Allerhelst en nat i køleskabet, før du skærer den ud i passende stykker og serverer med creme fraiche, flødeskum, is, frisk frugt, bærsauce, bagte blommer eller hvad du har mest lyst til
mælkefri is, frisk frugt, chokoladesauce og finthakket chokolade som vist på billedet. Jeg linker altid kun til produkter jeg selv bruger og anbefaler —-
) Når jeg skriver sådan, er det fordi jeg flere gange efter at have set Mette Blomsterberg eller en anden dessert-vizard trylle den lækreste creme brulée frem, selv har stået med en halvflydende lækkersmagende vaniljecreme, der bare ikke er blevet rigtig stiv og derfor kun har sendt tankerne i retning af creme brulee pga
tørret frugt (gojibær, kokosflager, rosiner eller andet). Tricket bag hurtige desserter er altid, at det selvfølgelig skal være nemt at lave, ingredienserne skal kunne findes i dit basissortiment og det skal ikke ligne noget, du kun har brugt fem minutter på
Friske og lette desserter med frisk frugt er blandt mine yndlings om sommeren. Jeg har denne gang lagt tern af mango, banan og kiwi på fuglerederne, men al slags frugt kan bruges, det er kun fantasien, der sætter grænsen
En lækker kombination af chokolade og frugt, der indbyder til at snuppe “en lille skefuld mere”. Faktisk kræver denne kage kun fem ingredienser og så er den to-die-for
Servér med ahornsirup, frisk frugt eller bær og evt. Vil du have dem helt runde og fine i kanten, vil en spejlægspande være helt perfekt at bruge, men der kan så kun være én pandekage på ad gangen
Denne kage er jo på denne årstid super lækker med friske jordbær, men på andre årstider hvor jordbær ikke lige er i sæson kan en blanding af anden frisk frugt sagtens bruges
Til dessert fik vi chokoladefondant med vaniljeis, chokoladesauce og frugt. Men så skulle vi have købt en gave til min nevø, og så fik jeg den idé at hun kunne komme med og så gå rundt og se om der var noget hun ønskede sig
Men jeg var tidligt på færde og begrænsede mig til sølle tre æbler… Vores eget æbletræ har også båret frugt i år for første gang (vi satte træet sidste år), og det bar hele tre æbler
Da jeg var barn, fik vi det kun når der var gæster til frokost – påskefrokost, fødselsdage eller lignende – og vi fik det som supplement til osten der blev serveret som den sidste anretning af frokosten