Gær boller med kærnemælk opskrifter

Sunde og lækre boller der smager

Sunde og lækre boller der smager

Kærnemælk, 4 dl vand, hvedeklid, havreklid og grahamsmel blandes sammen, herefter skal blandingen hvile 1 1/2 time ved stue temperatur. 3 dl vand, gær, salt og sukker røres sammen, herefter tilsættes blandingen fra tidligere, og der tilsættes hvedemel efter behov. Del dejen op i 33 portioner, og form det til boller. 1 g fedt 3 dl kærnemælk. 1 pk gær
Squash boller med et strejf af jul

Squash boller med et strejf af jul

Tilføj honning og gær og rør til gæren er opløst. vand og kærnemælk. For at undgå madspild bagte jeg lige endnu en omgang boller i dag
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Rør gæren ud i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser. Dejligt, dejligt brød til morgenmaden med en fin, sødlig eftersmag
Boller med påskeæg

Boller med påskeæg

gær, pakker dejen godt ind og stiller den køligt. kærnemælk eller et andet surmælksprodukt. Påsken nærmer sig og i den forbindelse har jeg lavet disse lækre, bløde og luftige bollermed påskeæg
1. December boller

1. December boller

Opløs gærdet heri, og tilsæt alt andet, foruden de tørrer ingredienser. Jeg har virkelig sluppet min fantasi løs, og det blev med et godt resultat, synes jeg i hvert fald
Mysliboller

Mysliboller

gær. Hak nødder og tørrede frugter og rør dem i dejen med. kærnemælk. Man bliver afhængig af de lækre mysliboller
Gammeldags fastelavnsboller med  creme og syltetøj

Gammeldags fastelavnsboller med creme og syltetøj

Gæren røres ud i den lune kærnemælk. Jeg pyntede halvdelen af mine fastelavnsbollermed kakaoglasur den anden halvdel med glasur rørt op med rød ufortyndet saft – så de blev fine prinsesse lyserøde
Fyldte madbrød med skinke

Fyldte madbrød med skinke

Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Pensl kanten på dejstykkerne medkærnemælk og fold dem sammen til "halvmåneformede" madbrød
Chokoladeboller

Chokoladeboller

Rør så gæren ud heri. Pensl de godt hævede bollermed et sammenpisket æg. En lun chokoladebolle går du aldrig galt i byen med
Kærnemælkshorn med remonce hindbær og marcipan.

Kærnemælkshorn med remonce hindbær og marcipan.

Smuldr gæret i en skål, opløs gæretmed den lunkne kærnemælks/smør blanding. gær. Havde lyst til kærnemælkshorn, med remonce, hindbær og marcipan, det lyder meget sødt, men smagte helt fantastisk
Femkornsstykker

Femkornsstykker

Start med at blande vand, kærnemælk, surdej, gær, salt, sirup og hørfrø. Grovbollermed surdej. Det er surdejs grovboller som holder længe og som man kan lave  dejen til aftenen før man skal bruge dem
Müsliboller

Müsliboller

Rør gæren ud i kærnemælken. gær. Form dejen ved hjælp af to spiseskeer, og læg bollerne på en bageplade med bagepapir
Bløde Havreboller

Bløde Havreboller

Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt salt, sukker, olie og kærnemælk. gær. Min eftermiddagssnack består altid af en bolle, som kan spises med en hånd mens arbejdet passes med den anden
Chokoladeboller á la Slotsbageren

Chokoladeboller á la Slotsbageren

gær. Pensl da bollernemed sammenpiskes æg eller kærnemælk. Smelt smør/becel og miks medkærnemælken. Som så mange andre bloggere fra Aalborg, tænkte jeg derfor, at det må da kunne lade sig gøre at lave nogle boller, der bare komme på højde med det
Sprøde Majsstykker med Kerner

Sprøde Majsstykker med Kerner

Start med at blande vand, surdej, kærnemæl, salt og gær. Grovbollermed surdej. Det giver ikke syrlige boller men mere nogle sprøde og velsmagende boller der henter noget sødme fra netop majsmelen
Fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller

gær. Ingen fødselsdag uden bollermed smør. Med masser af kardemomme. kærnemælk. Og vi taler ikke om surdejsboller, fuldkorn eller andre nymodens pjat